• home
 • video
 • pas verschenen

  Geplaagde Andy Murray verlaat Melbourne na titanenslag

  Australian Open

  Roberto Bautista (13, 22)
  set
  Andy Murray (122)
  6
  1
  4
  6
  2
  4
  6
  5
  3
  7
  7
  6
  4
  4
  7
  7
  6
  5
  2

  Andy Murray heeft zijn laatste match gespeeld in Melbourne. De voormalige nummer 1 van de wereld, die sukkelt met een heupblessure, verloor in de eerste ronde van de Spanjaard Roberto Bautista. De Brit gaf zich wel pas na 5 sets en meer dan 4 uur gewonnen.

  Murray sukkelt al heel lang met pijn aan zijn heup. Een operatie vorig jaar bracht geen soelaas. De dubbele olympische kampioen, die 5 keer de finale haalde in Melbourne, is uit de top 200 gevallen. Enkele dagen geleden kondigde hij aan dat hij graag in Wimbledon afscheid wou nemen, maar mogelijk haalt hij zijn thuistoernooi niet.

   

  Dat maakte evenwel de rekening van de Spanjaard Roberto Bautista-Agut niet. De nummer 24 van de wereld was geen cadeau voor de 31-jarige Murray. Na 1,5 uur stond hij 2 sets in het krijt, maar onder het oog van broer Jamie en moeder Judy én met de steun van het enthousiaste publiek toonde de drievoudige grandslamwinnaar (2x Wimbledon, 1x US Open) zijn kenmerkende strijdlust.

   

  Twee uur en 2 tiebreaks later stonden de bordjes weer gelijk. Maar zijn heup gunde hem geen kans om het orgelpunt te zetten. Met duidelijke pijn liep hij tegen zijn lichamelijke grenzen aan. Bij 5-1 werkte hij nog een matchpunt weg en hield zijn opslag, maar een spelletje verder was zijn Australian Open-avontuur definitief voorbij.

  " "

  Roberto Bautista-Agut is de nummer 24 van de wereld.

  "Als dit mijn laatste match was, dan was het een prachtig einde"

  "Als dit mijn laatste match was, dan was het een prachtig einde", vertelde een geëmotioneerde Andy Murray na zijn exit in Melbourne. "Ik heb alles gegeven, maar het volstond niet."

   

  Murray had voor de Australian Open laten verstaan dat hij binnenkort afzwaait. Maar tijdens een korte babbel op het terrein liet hij de deur toch nog op een kier staan. 

   

  "Misschien zie ik jullie nog terug", sprak hij de Australische fans toe. "Ik zal al het mogelijke doen om het te proberen. Ik heb dan wel een grote operatie nodig en er zijn geen garanties."

  Tweets over Murray: