• home
 • video
 • pas verschenen

  Kroatië pakt Davis Cup-trofee in het hol van de leeuw

  Vier maanden na de WK-finale voetbal heeft Kroatië een beetje weerwraak genomen in de finale van de Davis Cup. De Kroatische selectie was in Rijsel duidelijk te sterk voor de Fransen.

  Finale Davis Cup: Frankrijk-Kroatië 1-3

  Frankrijk Kroatië uitslag
  Jérémy Chardy Borna Coric 2-6, 5-7, 4-6
  Jo-Wilfried Tsonga Marin Cilic 3-6, 5-7, 4-6
  Herbert/Mahut Dodig/Pavic 6-4, 6-4, 3-6, 7-6 (7/3)
  Lucas Pouille Marin Cilic 6-7, 3-6, 3-6
  Jo-Wilfried Tsonga Borna Coric  

  Fase per fase

  1. Kroatie staat tweede keer op de erelijst

   De laatste Davis Cup in zijn klassieke formule is een prooi geworden voor Kroatië. De Kroaten hadden op de openingsdag de Fransen al met hun rug tegen de muur gezet, maar na het dubbelspel koesterden de Fransen toch weer wat hoop. Lucas Pouille, de best geklasseerde Fransman op de ATP-ranking, werd nog in de strijd gegooid, maar hij was niet opgewassen tegen Marin Cilic. De Kroaat droogde hem in drie sets af. Een kleine revanche dus voor de verloren finale op het WK voetbal. De Fransen grijpen naast twee op een rij. Vorig jaar verloor België de finale van Frankrijk.
  2. Frankrijk doet nog mee

   Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut hebben de Franse hoop levend gehouden door het dubbelspel te winnen. Herbert en Mahut klopten het Kroatische duo Dodig-Pavic in 4 sets, na een wedstrijd die bijna 4 uur duurde: 6-4, 6-4, 3-6 en 7-6. Zondag valt de beslissing.
  3. Tsonga, gehinderd door adductoren, verliest in 3 sets

   Marin Cilic (ATP-7) heeft zijn job gedaan tegen Jo-Wilfried Tsonga, na blessureleed teruggevallen tot plek 259: 6-3, 7-5, 6-4. Tsonga was maanden out en is nog maar enkele maanden weer fit. Dit was nog maar zijn 12e match van het jaar. In de derde set werd de Fransman evenwel iets gewaar in zijn adductoren. "Hij voelde pijn en daarna was het niet meer hetzelfde. Hij dacht zelfs aan opgeven", vertelde de Franse kapitein, Yannick Noah, aan beIN Sports. Kroatië heeft nu nog 1 punt nodig om de Franse titelverdediger te onttronen.
  4. Coric klopt Chardy: Kroatië staat 0-1 voor

   De logica werd gerespecteerd in het eerste duel van de finale: Borna Coric (ATP-12) haalde het in 3 sets en na 2u20' van Jérémy Chardy (ATP-40): 6-2, 7-5, 6-4. Kroatië leidt met 0-1. In het tweede duel van de dag neemt Jo-Wilfried Tsonga (ATP-259) het op tegen Marin Cilic (ATP-7). Tsonga was 7 maanden out met een knieblessure en is nog maar amper 2 maanden weer aan het tennissen.