• home
 • video
 • pas verschenen

  Chatsjanov stopt reeks van Djokovic met stuntzege in Parijs

  Karen Chatsjanov (ATP-18) heeft voor een flinke verrassing gezorgd in de finale van het ATP-toernooi van Parijs. De 22-jarige Rus verschalkte Novak Djokovic (ATP-2).  De Serviër had de voorbije maanden de toernooien van Cincinnati, Shanghai en de US Open gewonnen.

  Novak Djokovic leek sinds deze zomer onklopbaar. De Serviër won 22 matchen op een rij en wordt morgen weer nummer 1 van de wereld. Met een 5e eindzege in Parijs had Djokovic die ATP-1-plaats nog wat extra in de verf kunnen zetten, maar de Rus Karen Chatsjanov stak daar een stokje voor.

   

  Djokovic leek vooral op fysiek vlak niet hersteld van zijn intense halve finale tegen Roger Federer. De Serviër liet zich op meer foutjes dan gewoonlijk betrappen en trok aan het einde van de tweede set opvallend vaak naar het net om de punten in te korten.

   

  Het mocht niet baten, want Chatsjanov speelde een zeer solide wedstrijd en klaarde de klus in twee sets. De Rus stond bij het begin van dit seizoen rond de 50e plaats op de ATP-ranking, maar zal morgen op de 11e plaats staan.