• home
 • video
 • pas verschenen

  Verrassende Zverev houdt Djokovic van zesde Masters-titel

  Alexander Zverev heeft de ATP Finals op zijn naam geschreven. In de finale in Londen verraste de jonge Duitser de nummer 1 van de wereld Novak Djokovic in twee sets.

  Novak Djokovic ging in de finale op zoek naar zijn 6e eindzege op de Masters. Hij won de ATP Finals al in 2008, 2012, 2013, 2014 en 2015. Daarvoor moest hij wel voorbij de 21-jarige Duitser Alexander Zverev, de nummer 5 van de wereld.

   

  Zverev leek ondanks zijn prille leeftijd geen last te hebben van de zenuwen en had genoeg aan één break om de eerste set te winnen. Opmerkelijk, want Djokovic had op weg naar de finale geen enkele break geïncasseerd.

   

  De Serviër kon zich niet herpakken in de tweede set, waarin hij nog drie breaks moest toestaan. Met een knappe backhand maakte Zverev het af. Hij is de eerste Duitser op de erelijst sinds Boris Becker in 1995. Op de ATP-ranking klimt hij van 5 naar 4.

  Fase per fase

  1. 18-11-2018.
  2. 17 uur 34. "Ik wil me verontschuldigen voor het incident in de tiebreak. De ballenjongen liet de bal vallen dus zeggen de regels dat we het punt opnieuw moeten spelen. Dit is niet hoe ik wilde dat het zou eindigen.". Alexander Zverev na zijn overwinning tegen Federer.
  3. 17 uur 32. Incident in tiebreak, Zverev krijgt publiek tegen zich. In de tiebreak kreeg Zverev het publiek over zich heen. De Duitser onderbrak de tiebreak omdat een ballenjongen de bal had laten vallen en de baan opliep. Het punt moest opnieuw gespeeld worden, niet naar de zin van het Londense publiek. In zijn interview nadien werd Zverev dan ook ontvangen op boegeroep.