• home
 • video
 • pas verschenen

  Svitolina boekt op de WTA Finals de grootste zege uit haar carrière

  De WTA Finals zijn een prooi geworden voor Elina Svitolina (WTA-7). De Oekraïense klopte in de finale in Singapore in drie sets de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA-6).

  Elina Svitolina had vorig jaar al eens mogen proeven van de WTA Finals, het toernooi met de beste 8 speelsters van het seizoen. Ze schopte het vorig jaar tot in de halve finales, maar dit jaar beleefde ze de perfecte week.

   

  De Oekraïense won haar 3 groepsmatchen en liet daarna niets meer liggen. In de finale klopte ze haar Amerikaanse uitdaagster Sloane Stephens na bijna 2,5 uur in 3 sets: 6-3, 2-6 en 2-6..

   

  Voor Svitolina is het de 13e WTA-titel uit haar carrière. Ze won dit seizoen de toernooien van Brisbane, Dubai en Rome.

   

  Op de grandslamtoernooien was er nog geen hoofdrol weggelegd voor de nummer 6 van de wereld. Haar beste resultaat was een plaats in de kwartfinales van de Australian Open (2018) en Roland Garros (2015 en 2017).

  Fase per fase

  1. 15 uur 08. Eindzege is voor Svitolina. Elina Svitolina (Oek) heeft het grootste succes uit haar carrière geboekt. Ze klopte in de finale van de WTA Finals Sloane Stephens met 3-6, 6-2 en 6-2.
  2. 28-10-2018.
  3. 15 uur 45. Stephens staat op uit de doden. 8 spelletjes op een rij moest Sloane Stephens lijdzaam toekijken hoe Karolina Pliskova haar alle hoeken van het terrein liet zien. Maar bij 2-0 in de 2e set verloor de Tsjechische haar opslag en dat was het begin van de ommekeer. Pliskova kreeg geen poot meer aan de grond en moest nu op haar beurt de match ondergaan. Ze kon nog maar 3 games winnen.
  4. 15 uur 41.
  5. 13 uur 21. Svitolina krijgt Bertens op de knieën. Elina Svitolina heeft de opmars van Kiki Bertens kunnen stuiten in Singapore. Bertens steekt al sinds augustus in bloedvorm en was ook nu dicht bij een nieuwe stunt en een finaleplaats. Maar een mindere start van de 3e set kwam de Nederlandse duur te staan. Svitolina, die 2 jaar geleden nog gecoacht werd door Henin, kan het de 13e titel uit haar carrière worden en de 4e van het seizoen.
  6. 13 uur 17.
  7. 27-10-2018.
  8. 17 uur .
  9. 16 uur 43. Ook Stephens stoot bij debuut door naar laatste 4. Net als Kiki Bertens heeft Sloane Stephens bij haar debuut op de WTA Finals meteen een ticket voor de halve finales verdiend. De Amerikaanse klopte de Duitse Angelique Kerber in de laatste match in Groep Rood: 6-3, 6-3. Stephens (WTA-6) versloeg een zenuwachtige nummer 2 van de wereld in een alles-of-nietsmatch. Met 3 zeges op 3 verdient Stephens de kwalificatie. Ze won voor de 5e opeenvolgende keer van Kerber.