Ga naar de inhoud
" "
Daniil Medvedev (ATP-32) klopt thuisspeler Kei Nishikori (ATP-12) in 2 sets.

Vanuit kwalificaties beleeft Medvedev mooiste triomf uit carrière in Tokio

 zo 7 oktober 2018 13:23
Kinoshita Group Japan Open Tennis Championships
Daniil Medvedev (3, Kwal.)
Kei Nishikori (297, 3)
einde
6
set 1
2
6
set 2
4

De Rus Daniil Medvedev volgt David Goffin op op de erelijst van het ATP 500-toernooi van Tokio. De 22-jarige Rus rekende in de finale af met de thuisfavoriet Kei Nishikori: 6-2, 6-4. 

Medvedev, nummer 32 van de wereld, maakte een droomweek mee: hij stoomde vanuit de kwalificaties door naar de finale. Onderweg wipte hij zonder setverlies Diego Schwartzmann (ATP-14), Wimbledon 2016-finalist Milos Raonic en het Canadese talent Denis Shapovalov (ATP-31).

 

Maar de lastigste opdracht wachtte in de finale: Nishikori is de nummer 12 van de wereld, een ervaren rot en halvefinalist op de US Open. Toch had de Japanner geen verhaal tegen de jonge Rus, die maar 5 (!) punten weggaf op zijn service. "Ik speelde fantastisch tennis. Alles wat ik op training uitprobeerde lukte. Ik ben supergelukkig met mijn grootste titel tot nu."

 

Medvedev won eerder dit jaar al in Winston-Salem en Sydney en speelde vorig jaar al een keer een finale in Chennai. Maandag klopt hij op de deur van de top 20, zijn beste klassement uit zijn carrière. 

 

Nishikori, die in 2012 en 2014 in Tokio de beste was, was sportief in het verlies: "Hij serveert perfect. Ik had geen enkele kans op zijn eerste opslag en ook niet op zijn tweede."