• home
 • video
 • pas verschenen

  1 op 3 voor de Belgen in Peking: ook Mertens gaat er meteen uit

  Elise Mertens heeft het voorbeeld van Alison Van Uytvanck gevolgd en is uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toptoernooi in Peking. Als 15e reekshoofd (WTA-14) kon ze niet op tegen thuisspeelster Shuai Zhang (WTA-45).

  Mertens kwam in een wip 4-0 en 5-1 achter, waarna Zhang in 26 minuten de eerste set uitserveerde. In de 2e set gaf Mertens weer als eerste haar opslag prijs: 3-1. Ze herpakte zich evenwel en won liefst 6 spelletjes op een rij.

   

  Ze won de tweede set met 6-3 en brak meteen door de opslag van de Chinese in de beslissende set. Een break en rebreak verder leek Mertens bij 3-1 op weg naar de zege, maar nu was het aan Zhang om die situatie om te keren. Mertens verloor de laatste 4 spelletjes en na 1 uur en 50 minuten moest ze inpakken. Zhang heeft daarmee haar revanche beet voor de nederlaag in Montreal deze zomer.

   

  Zo is het 1 op 3 voor de Belgen in Peking: alleen Kirsten Flipkens wist de 1e ronde te overleven. Vorige week ging Mertens in het toptoernooi in Wuhan ook al in de eerste  ronde onderuit. Ze won daar wel de dubbelfinale aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs, goed voor een ticket voor de WTA Masters in het dubbel eind deze maand in Singapore.