Ga naar de inhoud
Kyle Edmund
Kyle Edmund heeft geen ballen moeten slaan in de kwartfinales.

Eerste reekshoofd krijgt halve finale in de schoot geworpen in Antwerpen

 vr 19 oktober 2018 22:46
European Open
Kyle Edmund (295, 1)
Ilya Ivashka (182, Kwal.)

Op het European Open-tennistoernooi in Antwerpen zijn de halvefinalisten bekend. Diego Schwartzman, Richard Gasquet en Gaël Monfils hebben hun match gewonnen. Eerste reekshoofd Kyle Edmund hoefde niet te spelen, zijn tegenstander gaf op.

Na het afhaken van David Goffin (ATP-12) is Kyle Edmund (ATP-15) de hooggeplaatste speler op het terrein in Antwerpen. Gisteren deed hij die status alle eer aan met een eenrichtingswedstrijd tegen de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-64): 6-0 en 6-2.

 

Vandaag hoefde hij niet in actie te komen. Net voor de wedstrijd in de kwartfinales gooide zijn tegenstander Ilja Ivasjka (ATP-97) de handdoek in de ring. De Wit-Rus had te veel last van een verrekking in zij bovenbeen.

 

Op die manier kreeg Edmund zijn ticket voor de halve finales in de schoot geworpen. Daarin staat hij zaterdag tegenover de ervaren Fransman Richard Gasquet. In de andere finale speelt Gaël Monfils tegen Diego Schwartzman.

 

U kunt alle wedstrijden live volgen vanaf 15u op Sporza.

Uitslagen andere kwartfinales European Open

Match 1
Gilles Simon (211, 5)
Diego Schwartzman (114, 2)
einde
4
set 1
6
3
set 2
6

Diego Schwartzman (ATP-17) plaatst zich voor de 3e keer op een rij voor de halve finales in Antwerpen. "Ik ben tevreden over de eerste set waarin ik erg goed speelde. In de tweede set kwam Simon verschillende keren terug, hij is dan ook een echte vechter", reageert de Argentijn.

European Open
Richard Gasquet (76, 4)
Jan-Lennard Struff (25)
einde
6
set 1
4
64
set 2
77
711
set 3
69

Richard Gasquet (ATP-28), de winnaar van de eerste European Open, heeft flink moeten knokken. De Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-28) hield hem 2 uur en 16 minuten aan de praat in de Lotto Arena. Uiteindelijk redde de Fransman het met zijn 8e matchbal. Struff droop af met maar liefst 21 aces achter zijn naam.

Struff rondt knappe rally fraai af

Gefrustreerde Gasquet gooit met flesje water na setverlies

Achtste matchbal is de goede voor Gasquet

European Open
Gaël Monfils (74, 6)
Vasek Pospisil (300)
einde
7
set 1
5
6
set 2
4

Na zijn zware wedstrijd in de 1/8e finales tegen Jo-Wilfried Tsonga hield Gaël Monfils (ATP-38) het bij 2 sets tegen de Canadees Vasek Pospisil (ATP-79). Een late break in de eerste en een vroege break in de tweede volstonden.