• home
 • video
 • pas verschenen

  Djokovic sluit Shanghai af zonder game- en opslagverlies, bijna weer ATP-1

  Rolex Shanghai Masters

  Borna Coric (33, 13)
  set
  Novak Djokovic (1, 2)
  3
  1
  6
  4
  2
  6

  Novak Djokovic heeft een grote stap gezet naar zijn grote ambitie nog dit seizoen: weer nummer 1 van de wereld worden. De Serviër sloot een perfecte week in Shanghai af met winst in de finale tegen de Kroaat Borna Coric: 6-3, 6-4.

  Djokovic is er zeker van dat hij morgen op de ATP-ranking over nummer 2 Roger Federer springt. De Zwitserse titelhouder werd door Coric in de halve finale tegengehouden. Djokovic is ook nog maar een handvol punten verwijderd van koploper Rafael Nadal, die na zijn opgave in de halve finale op de US Open niet meer tenniste. 

   

  Djokovic heeft een bewogen jaar achter de rug, na zijn operatie aan zijn elleboog in februari had hij nooit gedacht vandaag weer in de running te zijn voor de eerste plaats. Het zou de 5e keer zijn in zijn carrière dat hij het jaar afsluit als de ATP-1. Daarmee zou hij Jimmy Connors en Roger Federer evenaren, alleen Pete Sampras deed met een 6e keer beter.

   

  De 31-jarige Serviër heeft geen punten meer te verdedigen dit jaar, terwijl het programma van Nadal nog heel onzeker is.

   

  Djokovic beleefde een fantastische zomer, waarin hij maar 1 match verloor en Wimbledon en de US Open als 14 en 15e grandslamtitel bijschreef. In Shanghai, waar hij voor de 4e keer won, ging hij door op zijn elan van New York. Hij verloor de hele week geen enkele set en zelfs geen enkel opslagspelletje.