• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Venus krijgt kletsen van zus Serena: "Beste match tegen mij"

  Serena Williams heeft in de jacht op haar 24e grandslamtitel geen genade getoond voor haar oudere zus Venus: 6-1 en 6-2. "Dit was mijn beste match tegen haar", wist Serena. "Dit was ook mijn beste match sinds mijn comeback."

  Eerder dit jaar in Indian Wells - toen Serena nog maar net terug was na haar zwangerschapsbreak - was Venus (38) nog te sterk, maar daar was gisteren niks van te merken.

   

  Alhoewel: "Ik denk niet dat ik iets verkeerd deed", zei Venus. "Maar zij deed gewoon alles juist. Ik denk dat dit haar beste match tegen mij was."

   

  De zusterstrijd is geen alledaags onderonsje voor de twee. "Het kost mij mentaal veel meer energie", gaf Serena toe. "Het is niet makkelijk, vooral voor mij. Maar we doen ons best."

   

  "En inderdaad, dit was wellicht mijn beste partij tegen Venus. Het was zelfs mijn beste match sinds mijn comeback." Serena lijkt weer de oude: ze mept de ballen waar ze maar wil en haalt de zeldzame ballen terug die haar eventueel in de problemen zouden kunnen brengen."

   

  "Enkel baart me geen zorgen"

  Even hield het publiek de adem in, want bij 2-0 in de eerste set leek Serena haar rechterenkel om te slaan. Ze vroeg en kreeg verzorging en een verband. "Ik sla mijn enkel vaak om. Het verband hielp me fel vooruit. Dat gaf me meer zekerheid. Ik had er echt geen last van." In de volgende ronde wacht Kaia Kanepi, die in de eerste ronde nummer 1 Simona Halep wipte.

   

  Serena kan voor de 7e keer winnen in New York: ze won er in 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 en 2014. Pakt ze de 4e en laatste grandslamtitel van het jaar dan evenaart ze het record van de Australische Margaret Smith-Court. Maar die vestigde haar record al deels voor de invoering van het proftennis in 1968.

  Beelden van de wedstrijd: