• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens niet opgewassen tegen titelverdedigster in New York

  Elise Mertens heeft op de US Open niet kunnen stunten tegen Sloane Stephens. Mertens ging in de 1/8e finales 2 sets goed mee met de nummer 3 van de wereld, maar de Amerikaanse was in de cruciale fase telkens iets meedogenlozer.

  Stephens beter in money time

  Elise Mertens had 2 weken geleden in Cincinnati nog in 2 sets gewonnen tegen Sloane Stephens, maar op het toernooi waar ze vorig jaar haar grootste triomf beleefde, kan ze blijkbaar toch nog iets meer.

   

  Stephens had in de vorige ronde indruk gemaakt tegen Viktoria Azarenka en die lijn trok ze tegen Mertens door. Onze landgenote kreeg in het eerste spelletje nochtans meteen 2 breakpunten, maar die liet ze onbenut. Beide speelsters struikelden later in de set wel nog een keer op hun eigen opslag, maar het was pas bij 4-3 dat Mertens de cruciale break moest toestaan.

   

   Ook de 2e set ging lange tijd gelijk op, maar opnieuw was Stephens net wat beter in money time. Bij 3-3 won de 25-jarige Amerikaanse 3 spelletjes op een rij.

   

  Voor Mertens is de US Open wel nog niet helemaal afgelopen. Met haar Nederlandse partner Demi Schuurs speelt ze nog altijd mee in het dubbeltoernooi.

  "Ik speelde misschien iets té agressief"

  "Ik ben een beetje gefrustreerd, maar toch ook trots dat ik hier de 4e ronde heb gehaald", vat Elise Mertens haar toernooi samen. "Zij speelde een goeie match, maakte niet zo veel fouten. Ik probeerde agressief te spelen. Misschien iets té agressief, waardoor ik het op sommige momenten wat forceerde."

   

  "Maar de balans is positief. Ik heb op de 4 grandslamtoernooien dit jaar goed gepresteerd en heb toch weer ervaring op kunnen doen tegen de nummer 3 van de wereld. Ik hoop volgende keer verder te kunnen geraken."

  Enkele mooie punten uit de match

  Fase per fase

  1. 23 uur 36. 2e confrontatie in minder dan een maand tijd. Het is nog maar de tweede confrontatie tussen Mertens en Stephens, slechts enkele weken na de eerste. In de 1/8e finales op het Masters-toernooi van Cincinnati klopte Mertens de nummer 3 van de wereld in twee sets (7-6 en 6-2). Het eindstation was toen de kwartfinale, waar ze botste op de Tsjechische speelster Petra Kvitova (WTA-5).
  2. 23 uur 35. Laatste top 5-speelster. Titelverdedigster Sloane Stephens (WTA-3) is de enige overgebleven top 5-speelster in New York. De 25-jarige Amerikaanse klopte vorig jaar haar landgenote Madison Keys in de finale, goed voor haar eerste grandslamtitel. Met Simona Halep (WTA-1) en Caroline Wozniacki (WTA-2) raakten de twee eerste reekshoofden niet voorbij de tweede ronde, een primeur op de US Open. .
  3. 12 uur 01. Beste resultaat Mertens. De 4e ronde is het beste resultaat tot nu toe voor Mertens op de US Open. Eerder dit jaar behaalde ze ook op de drie andere grandslamtoernooien haar beste resultaat: in Australië haalde ze de halve finales, op Roland Garros de 4e ronde en op Wimbledon was de 3e ronde het eindstation. Haar huidige 15e plaats op de wereldranglijst is slechts één plekje lager dan haar beste notering ooit. In augustus mocht Mertens zich 's werelds nummer 14 noemen.