• home
 • video
 • pas verschenen

  Serena Williams blijft op recordkoers: "Maar weg is nog lang"

  Voor het eerst sinds haar zwangerschap heeft Serena Williams afgerekend met een speelster uit de top 10. In de kwartfinales van de US Open schakelde ze de Tsjechische topper Karolina Pliskova (WTA-8) uit. Nog twee keer winnen en Williams evenaart het grandslamrecord van Margaret Court.

  Beelden van de kwartfinale:

  Valse start

  Serena Williams (WTA-26) had nog een appeltje te schillen met Karolina Pliskova (WTA-8). Twee jaar geleden had ze zich in de halve finales verslikt in de Tsjechische.

   

  Even leek er een sequel in de maak. Williams miste haar start en kwam 3-1 achter te staan. Maar de 6-voudige winnares in New York sprak haar vechtlust aan. Ondanks 22 unforced errors haalde ze toch de eerste set binnen (6-4).

   

  "Met dank aan het publiek", sprak Williams achteraf. "Iedereen stond achter me, maar ik was niet aan het winnen. "Doe beter je best", dacht ik bij mezelf."

  Iedereen stond achter me, maar ik was niet aan het winnen. "Doe beter je best", dacht ik bij mezelf.

  Serena Williams

  Beter bij de les in 2e set

  En dat deed Serena Williams ook. In de tweede set moest Karolina Pliskova buigen voor haar 36-jarige opponente.

   

  Een 4-0-achterstand kwam de Tsjechische niet te boven. Met haar 13e ace maakte Williams de wedstrijd uit. Voor het eerst sinds haar comeback klopte ze een speelster uit de top 10.

   

  "Ze is en blijft de sterkste", moest Pliskova erkennen. "Wat je ook probeert: ze antwoordt met aces of haar beste slagen. Zo gaat het gewoon."

  Karolina Pliskova

  In de tweede set staat Karolina Pliskova snel 4-0 achter.

  "De weg is nog lang"

  Serena Williams aast in New York op een 24e grandslamtitel, een evenaring van het record van de Australische speelster Margaret Court. Dan moet ze in de halve finales eerst voorbij Anastasija Sevastova. De Letse schakelde titelverdedigster Sloane Stephens uit.

   

  "Ik heb geen 10 jaar meer om nog een grandslamtoernooi te winnen", vertelt Williams over haar recordjacht, "maar de weg is nog lang. Kijk maar naar Wimbledon." Williams verloor in Londen de finale van Angelique Kerber.