• home
 • video
 • pas verschenen

  Japanse Osaka heeft droomfinale tegen Serena Williams op US Open beet

  Naomi Osaka heeft voor een stunt van formaat gezorgd. In haar halve finale op de US Open versloeg ze de Amerikaanse Madison Keys. De finale van zaterdag wordt een droomfinale voor Osaka, daar staat ze tegenover zesvoudig winnares Serena WIlliams, een eerste grandslamfinale ooit voor een Japanse vrouw.

  Het journaal 13u met o.a. furieuze Serena Williams in de US Open-finale

  In de halve finale moest Osaka het opnemen tegen de verliezende finaliste van vorig jaar, Madison Keys. Net zoals in haar kwartfinale had ze ook nu maar twee sets nodig. De Japanse klaarde de klus in 6-2 en 6-4.

   

  Ondanks de score anders doet vermoeden, was het toch geen rustige wandeling over het strand voor Osaka. Keys, die haar "killer instinct" niet voldoende kon bovenhalen, had 13 breakpunten, maar kon daarvan geen enkele benutten. Osaka daarentegen, was veel efficiënter. 

   

  Met haar winst in de kwartfinales was ze nog de eerste Japanse vrouw in 20 jaar die kon doorstoten naar de halve finales op een grandslamtoernooi.  Nu staat ze als eerste Japanse vrouw ooit in de finale van een Grand Slam. Ook persoonlijk is het haar eerste finale ooit. 

   

  "Ik wou echt heel graag tegen Serena spelen", zei Osaka net na haar overwinning. "Ik hou van je (Serena), ik hou van iedereen! Het voelt nog steeds vreemd aan, want ik had voordien nog nooit gewonnen tegen Madison Keys. Ze is een heel sterke tennisster. Ik dacht zelfs dat ik zo zenuwachtig was dat iedereen kon zien hoe hard ik aan het beven was", aldus de Japanse verrassing. 

  Bekijk de beelden van de halve finale van Osaka