• home
 • video
 • pas verschenen

  Federer op z'n best: Kyrgios gelooft eigen ogen niet na "uniek punt"

  Met Roger Federer ben je nooit klaar, dat werd Nick Kyrgios nog eens duidelijk gemaakt. De Australiër leek tegen Federer zeker van zijn stuk, maar de grootmeester had nog een vleugje genialiteit in petto. Geniet mee. 

  In het perspraatje kwam het punt nog eens ter sprake

  Nick Kyrgios staat bekend om zijn spectaculaire shots, maar vandaag ging de prijs voor knapste punt dus naar zijn tegenstander. De reactie van de Australiër sprak dan ook boekdelen.

   

  Hij leek ook iets te willen zeggen tegen Federer, meenden de journalisten op zijn persconferentie. "Ik wilde hem zeggen dat het shot niet goed was", grapte Kyrgios. "Nee, het was onwerkelijk. Het kwam bijna zover dat ik gewoon wou dat hij dit soort shots speelde, en ik kreeg hem uiteindelijk zover."

   

  Ook Federer kreeg uiteraard nog een vraag over het hoogtepunt van de wedstrijd. "Het was zeker één van de meer unieke punten uit mijn carrière. Dit soort shots is speciaal omdat je er niet vaak de kans toe krijgt. Je kan er niet echt op trainen, want meestal is het veld niet breed genoeg. Het zijn shots die je enkel op een groot terrein zoals hier kan proberen."