• home
 • video
 • pas verschenen

  Titelhouder Nadal geeft op met kniepijn, Del Potro naar finale

  US Open

  Rafael Nadal (2, 1)
  set
  Juan Martín del Potro (154, 3)
  6
  3
  1
  7
  7
  2
  2
  6

  Anticlimax voor Rafael Nadal in de halve finale van de US Open. De nummer 1 van de wereld kon zijn kansen tegen Juan Martin Del Potro niet voluit verdedigen door een knieblessure. Toen de titelverdediger 2 sets tegen 0 in het krijt stond, wierp hij de handdoek.

  Rafael Nadal had maar wat graag de editie van vorig jaar geëvenaard, waarbij hij in hetzelfde stadium Del Potro wipte en doorstoomde naar finalewinst tegen Kevin Anderson. Maar de knie van de Spanjaard besliste er anders over.

   

  Nadal had in zijn 3 vorige duels telkens lang op de baan moeten staan. Vooral zijn kwartfinale tegen Dominic Thiem was een veeleisende slijtageslag van 5 sets en bijna 5 uur.

   

  Al in de eerste set vandaag liet de nummer 1 van de wereld zich verzorgen en kreeg hij een verband rond zijn rechterknie aangemeten. Dat gooide hij even later weer overboord, maar ook in set 2 vroeg hij een medische behandeling. Na 2 uur tennis en 7-6 (7/3) en 6-2 hield Nadal het voor bekeken.

  Nog maar 2e grandslamfinale voor Del Potro, die US Open won in 2009

  Na de eerste set was er nauwelijks nog sprake van strijd. In de eerste set maakte Nadal nog een vroege break ongedaan, toen Del Potro bij 5-4 mocht opslaan voor setwinst. De 32-jarige Spanjaard sleepte een tiebreak uit de brand, maar botste daarin op een solide Argentijn.

   

  Bij 2-1 in de 2e set liet Nadal weer een verband aanleggen, maar zijn gezicht sprak boekdelen. Hij kon het fysiek niet meer aan. Hij blijft voorlopig op 3 US Open-titels steken.

   

  Voor de 29-jarige Del Potro is het nog maar zijn 2e grandslamfinale. 9 jaar geleden stond hij al eens in de finale in New York en klopte toen Roger Federer na een 5-setter. Hij mag dat nog eens proberen over te doen tegen Nishikori of Djokovic.

  De aftocht van Nadal: