• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin zet Struff andermaal opzij en treft Cilic in 1/8e finale

  David Goffin heeft zich in drie sets voorbij de Duitser Jan-Lennard Struff gewerkt: 6-4, 6-1 en 7-6 in 2 uur en 16 minuten. Onze landgenoot overleefde een stevige dip in de derde set. In de 1/8e finale staat hij tegenover de Kroaat Marin Cilic, die pas na 5 sets en 8 matchpunten om 2.22u in de ochtend won.

  Het was de vierde keer dat Goffin en Struff tegenover elkaar stonden en evenveel keer trok Goffin aan het langste eind. Twee sets lang was er geen vuiltje aan de lucht voor de nummer 10 van de wereld.

   

  Goffin sloeg solide op tegen de nummer 58 van de wereld, al kwam zijn 1e opslag er niet altijd door. Maar dan deed hij het wel op zijn tweede.  Een vroege break in het derde spelletje volstond om de eerste set na een dik half uur op zijn conto te schrijven.

   

  In de tweede set was de suprematie van Goffin enorm: liefst 9 breakballen leverden 3 breaks op. Het leek een rustige avond te worden voor Goffin, maar met de zege in zicht bij 4-0 voor in de derde set, haperde de machine. Struff dichtte de kloof en mocht bij 6-5 zelfs voor setwinst serveren. Goffin liet het evenwel niet zover komen, zette opnieuw een tandje bij en dwong een tiebreak af, die hij secuur afmaakte (7/4).

  "Het vertrouwen is er"

  Goffin was blij dat hij het in 3 sets kon uitmaken: "Vooral op het eind was het niet makkelijk. Bij 4-0 en een bal voor 5-0 was ik mijn concentratie even kwijt, vooral op mijn service. Struff begon met de moed der wanhoop hard te slaan en dat leverde winners op."

   

  "Al bij al speelde ik een solide match. Ik ben heel tevreden. Ik bleef kalm om het in 3 sets uit te maken. Zonder dat dipje was het een hele goeie match."

   

  Goffin staat weer in de 2e week. Hij is tevreden over zijn niveau: "Het gaat elke match beter. Vanavond waren de omstandigheden anders, die liggen me beter. Het was minder warm, de bal is iets trager. Dat bevalt me. Ik zit in een goeie periode. Aan mij om daar verder van te profiteren. Het vertrouwen is er. "

  " "

  4-0 staat het in de onderlinge duels tussen Goffin en Struff.

  Nu tegen Cilic, de laureaat van 2014 won om 2.22u in de ochtend

  Bij de laatste 16 komt Goffin uit tegenover Marin Cilic. De 29-jarige Kroaat is de nummer 7 van de wereld. Net als Elise Mertens, die Sloane Stephens op haar bord krijgt, is Cilic een ex-laureaat: hij won de US Open in 2014. In de onderlinge duels staat het 3-2 voor de Belg, maar de Kroaat won de laatste 2 ontmoetingen.

   

  Cilic had wel meer dan zijn handen vol met de 10 jaar jongere Australiër Alex de Minaur. Voor de zesde keer in zijn carrière kon hij een achterstand van 2 sets goedmaken: 4-6, 3-6, 6-3, 6-4, 7-5. Hij had liefst 8 matchpunten nodig.

   

  De partij was pas na 22u 's avonds begonnen en eindigde pas om 2.22u 's nachts. 4 minuten voor het toernooirecord van de match die het laatst beëindigd werd: toen Mats Wilander in 1993 Mikael Pernfors vloerde in een Zweeds duel was het 2.26u. Dat tijdstip werd ook gehaald door Philipp Kohlschreiber, die in 2012 John Isner versloeg en door Kei Nishikori in 2014, toen hij Milos Raonic wipte. "Dit is een moment dat ik nooit zal vergeten", besefte Cilic het bijzondere van de avond.

  " "

  Marin Cilic schreeuwt het uit om 2.22u in de ochtend.