• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin kan ook in Shenzhen niet winnen van Murray: 0-6

  Shenzhen Open

  David Goffin (14, 1)
  set
  Andy Murray (116, WC)
  3
  1
  6
  4
  2
  6

  David Goffin (ATP-11) heeft ook zijn 6e wedstrijd tegen Andy Murray (ATP-311) niet kunnen winnen. In Shenzhen was de Schot in 2 sets te sterk voor onze landgenoot. Goffin won het toernooi in China vorig seizoen.

  Goffin mocht zondag nog de Laver Cup in de lucht steken nadat hij het toernooi had gewonnen met Team Europe aan de zijde van onder meer Roger Federer en Novak Djokovic. 

   

  In Shenzhen kreeg hij in de 2e ronde Andy Murray tegenover zich. De Schot timmert in China aan de weg terug naar de top na heel wat blessureleed. Hij kreeg een wildcard voor het toernooi, dat hij in 2014 bij de 1e editie won. 

   

  Goffin onderging het spel in de 1e set.  Bij 1-3 voor Murray ging de Schot een 1e keer door de opslag van onze landgenoot. Van die klap herstelde Goffin zich niet meer: 3-6.

   

  Ook in set 2 was Murray duidelijk baas. Hij liep snel uit tot 1-5, liet daarna Goffin nog wat dromen van een comeback, om het vervolgens op de eigen opslag af te maken: 4-6. Het was de 6e wedstrijd tussen Goffin en Murray, 6x won Murray.

  Murray timmert aan de weg terug naar de top: