• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens verlaat na driesetter het toneel in Seoel

  Voor Kirsten Flipkens (WTA-57) is het doek in Seoel in de tweede ronde gevallen. Onze landgenote was in een partij van bijna 2,5 uur net niet opgewassen tegen de Russin Jevgenia Rodina (WTA-84).

  Flipkens en Rodina maakten er vanochtend onze tijd een boeiend schouwspel van. In de eerste set hielden de Belgische en de Russische gelijke tred tot 4-4.

   

  Bij die stand kwam Flipkens op een 40-15-voorsprong, maar ze kon haar bonus niet verzilveren. Rodina keerde terug en benutte haar eerste breakpunt in het spel: 4-5. Een paar tellen later zette ze op haar eigen service een punt achter de set.

   

  Set 2 was duidelijk voor Flipkens, die een kwart meer punten met haar eerste opslag won. Onze landgenote liep dankzij een servicebreak uit tot 4-1 en 5-2. Flipkens kreeg het dan even moeilijk, waardoor Rodina kon terugkeren tot 5-4, maar met een rebreak haalde ze de set toch binnen.

   

  De beslissende set was een lange inhaalrace van Flipkens. Ze gaf snel twee keer haar opslag uit handen. Rodina stond in een oogwenk 1-4 voor. Flipkens liet echter niet betijen en trok de score gelijk tot 5-5. Maar nieuw opslagverlies betekende het begin van het einde, want nu liet Rodina haar prooi niet meer los.