Ga naar de inhoud
Novak Djokovic balt zijn vuist: hij staat in de halve finales.

Djokovic maakt einde aan sprookje van Australiër Millman

 do 6 september 2018 06:29
US Open
Novak Djokovic (1, 6)
John Millman (291)
einde
6
set 1
3
6
set 2
4
6
set 3
4

Novak Djokovic is weer een stap dichter bij een derde titel op de US Open. De Serviër overleefde tegen de Australiër John Millman een dipje en klaarde de klus in 3 sets. In de halve finales neemt Djokovic het op tegen Kei Nishikori.

Novak Djokovic had wellicht een clash met Roger Federer verwacht in de kwartfinales, maar daar had John Millman (ATP-55) verrassend een stokje voor gestoken. En de topfitte Australiër maakte het Djokovic lastig in de vochtige hitte.

 

Eigenlijk maakte Djokovic het zichzelf moeilijk door zijn vele breakkansen niet te benutten. De Serviër maakte ook veel fouten, maar op de beslissende momenten kon hij telkens een versnelling hoger schakelen.

 

Zo gaf Djokovic een break voorsprong weg in de derde set, maar bij 4-4 sloeg hij opnieuw toe. Zo staat Djokovic voor de elfde keer op een rij in de halve finales in New York, al was hij er vorig jaar niet bij door een elleboogblessure.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Millman gaat droge outfit aantrekken, Djokovic blaast uit

Het meest opmerkelijke moment in de wedstrijd was bij 2-2 in de tweede set. Een bezwete Millman vroeg aan Djokovic of hij naar de kleedkamer mocht om zijn kletsnatte ouftit te wisselen voor een droge. "Een kleine rustpauze vind ik niet erg", antwoordde Djokovic. De Serviër trok zijn shirt uit en koelde even af op zijn bankje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.