• home
 • video
 • pas verschenen

  Hongerige Djokovic is de tweede finalist op de US Open

  Novak Djokovic heeft zich zonder veel kopzorgen geplaatst voor de mannenfinale van de US Open. In de halve finales hakte de Serviër de Japanner Nishikori vlotjes in de pan.

  Enkele mooie punten uit de wedstrijd:

  Een vluggertje voor Djokovic

  Met Novak Djokovic en Kei Nishikori stonden de nummers 6 en 19 van de ATP-ranglijst tegenover elkaar. Het verschil in klassement trok zich op het veld door met een autoritaire en hongerige Djokovic, die Nishikori niet in zijn spel liet komen.

   

  Djokovic serveerde prima, leverde goeie returns af en dicteerde de wet vanaf de baseline. De 31-jarige Serviër plukt duidelijk de vruchten van de tennisloze periode die hem een kleine twee maanden geleden ook al richting de Wimbledon-titel leidde.

   

  Want pro memorie: vorig jaar was Djokovic er in New York niet eens bij. De grapjurk van het circuit zat thuis te kniezen met een elleboogblessure die uitmondde in een operatie en een maandenlange inactiviteit. Die pijnlijke tijd is nu enkel nog een vage herinnering.

   

  Djokovic: "Ik heb altijd geloofd dat ik vrij snel weer op niveau zou komen. Tegelijkertijd heeft dat half jaar rust me nieuwe motivatie en inspiratie gegeven. Ik heb mijn batterijtjes kunnen opladen."

   

  In de finale wacht Juan Martin del Potro. Als Djokovic ook die partij wint, levert hem dat een 14e grandslamtitel op. Dat zijn er evenveel als Pete Sampras, die alleen Rafael Nadal (17) en Roger Federer (20) voor zich moet dulden.

  Tweets:

  Djokovic op zijn persconferentie van bijna 14 minuten: