• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens haalt achterstand op in Peking en stoot door

  China Open

  Kirsten Flipkens (78)
  set
  Katie Boulter (Kwal.)
  4
  1
  6
  6
  2
  2
  7
  3
  5

  Kirsten Flipkens (WTA-58) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de China Open in Peking. Ze verloor tegen de Britse Katie Boulter (WTA-108) wel de eerste set, maar won de match in 3 sets. 

  In de eerste set moesten Flipkens en Boulter nog in het reine komen met hun service. Boulter moest twee breaks toestaan, Flipkens drie. Bij 4-5 mocht de Britse voor de set serveren, maar kreeg ze bij 30-40 een breakpunt tegen. Flipkens kon het niet verzilveren en na 52 minuten maakte Boulter er toch een einde aan: 4-6.

   

  In set 2 verging het Flipkens een stuk beter. Bij een 2-1-voorsprong snoepte ze de opslag van Boulter af en stoomde ze door naar 4-1. Van 4-2 ging het naar 5-2 en 6-2, na een nieuwe servicebreak en een zeer zwaarbevochten spelletje waarin Flipkens zes setpunten nodig had.

   

  In het beslissende bedrijf was het bij 2-1 opnieuw prijs voor Flipkens (3-1), al verloor ze meteen erna zelf haar service (3-2). Daarna ging het gelijk op tot 5-5. Bij 6-5 moest Boulter opslaan om in de match te blijven, maar dat lukte haar niet. Het tweede matchpunt was het goeie voor Flipkens, die in de volgende ronde tegen Kiki Bertens of Sorana Cirstea uitkomt.