• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Wickmayer ondergaat wet van de sterkste tegen Kvitova

  Yanina Wickmayer heeft in de eerste ronde van de US Open niet kunnen verrassen tegen Petra Kvitova. Ondanks een opflakkering verloor ze in twee sets van de nummer 5 van de wereld: 6-1 en 6-4.

  VIDEO: Kvitova - Wickmayer in 2 minuten

  Kvitova dicteert in set 1

  In de eerste set kwam Yanina Wickmayer nauwelijks in het spel voor. Petra Kvitova hield de punten kort en grossierde in winners.

   

  Bij een 5-0-achterstand kon Wickmayer een blamage vermijden. Met een lovegame speelde ze zich toch op het scorebord. Het werd uiteindelijk 6-1, kijk hieronder naar het setpunt van Kvitova.

  Opflakkering in set 2

  Yanina Wickmayer bleef positief tennissen en daar werd ze voor beloond in de tweede set. Met prima returns nam ze de regie over. Het leverde haar een 4-1-voorsprong op.

   

  Tot daar de opflakkering. Kvitova sprak haar klasse weer aan en won 5 games op een rij. De US Open duurde dit jaar 1 uur en 13 minuten voor Yanina Wickmayer.

  Fase per fase

  1. 18 uur 27. Ace en matchpunt voor Kvitova.
  2. 18 uur 27. Exit Wickmayer. Wickmayer slaat de bal in het net. Na 2 sets is het doek al gevallen. Ze geeft Kvitova nog een knuffel en druipt af.
  3. 18 uur 22. 6-2 en 5-4: Wickmayer staat op de rand van de uitschakeling. Kvitova serveert zo meteen voor de wedstrijd.
  4. 18 uur 21. De klasse van Kvitova komt weer bovendrijven. Met een knappe slice zet ze Wickmayer met de rug tegen de muur op haar opslag.
  5. 18 uur 19. En na 3 games op een rij voor Kvitova staat het 4-4. Was het maar een opflakkering bij Wickmayer?
  6. 18 uur 14. Rebreak Kvitova. Kvitova maakt de break ongedaan. Ze komt terug tot 4-3. Ondertussen probeert het publiek zich af te koelen met paraplu's en waaiers.
  7. 18 uur 05. Wickmayer wordt beloond voor haar positief tennis en wint ook het vijfde spel in set 2: 4-1.