• home
 • video
 • pas verschenen

  Serena Williams, in blauwe tutu, maakt zich op voor 30e Sister Act

  Serena en Venus Williams hebben allebei hun tweede match op de US Open gewonnen. In de volgende ronde staan ze voor de 30e keer in hun carrière tegenover mekaar. "Best vroeg in het toernooi", vindt Serena.

  30e Sister Act

  Serena Williams maakte in de tweede ronde komaf met Carina Witthöft. Met 13 aces en 30 winners hamerde ze de Duitse van het terrein. Na 1 uur en 7 minuten gaf het scorebord twee keer 6-2 aan.

   

  Williams gaat in New York op zoek naar een 24e grandslamtitel. Als dat lukt, evenaart ze recordhoudster Margaret Court. Dan moet ze in de 3e ronde wel voorbij haar zus Venus. Zij klopte de Italiaanse speelster Camila Giorgi (6-4, 7-5).

   

  Vrijdag staan de zussen Williams voor de 30e keer tegenover mekaar. "Het is wat vroeg in het toernooi", vindt Serena Williams. "Ik zou liever wat later tegen haar spelen, maar het is wat het is. Het wordt sowieso een zware klus."

   

  En voor wie moeten de Amerikaanse tennisfans nu supporteren? Serena Williams: "Voor mij zou ik normaal zeggen, maar volg je gevoel maar. Venus of ik: ik vind het allemaal goed."

   

   Eerder dit jaar won Venus in de 3e ronde van Indian Wells de 29e Sister Act (met 6-3 en 6-4). Serena speelde haar 3e wedstrijd na haar comeback als mama en verloor voor de 12e keer van haar zus. De andere 17 wedstrijden besliste ze wel in haar voordeel.

  Balletpak

  Serena Williams speelt opnieuw in een aparte outfit. Na haar catsuit op Roland Garros heeft ze nu voor een tutu gekozen.

   

  Het balletpak is een creatie van haar kledingsponsor en Virgil Abloh, artistiek directeur bij Louis Vuitton. In de eerste ronde tenniste Williams in een zwarte tutu, vannacht droeg ze een blauwe.

   

  Onder het balletpak draagt ze modieuze compressiekousen. Die heeft Williams nodig nadat ze een jaar geleden een dochter op de wereld heeft gezet.

  Serena Williams

  De tutu in het blauw.

  Serena Williams

  De tutu in het zwart.

  Serena Williams

  Als Serena Williams het terrein opkomt, draagt ze een lederen jekker.

  VIDEO: Serena en Venus Williams winnen in 2e ronde