• home
 • video
 • pas verschenen

  Nummer 1 van de wereld bij de vrouwen meteen out op US Open

  Net als vorig jaar is de US Open van Simona Halep al na de 1e ronde afgelopen. De Roemeense liet zich in 2 sets inpakken door de ervaren Kaia Kanepi.

  Simona Halep, de winnares van Roland Garros, had een week geleden nog de finale in Cincinnati gespeeld, maar daar klaagde ze al over vermoeidheid. Ook tegen Kaia Kanepi kwam ze nooit op haar gebruikelijke kruissnelheid.

   

  Halep had het wel weer niet getroffen met haar loting. Trof ze vorig jaar nog Maria Sjarapova in de eerste ronde (die haar uitschakelde), dan was het nu weer geen cadeau met de Estse Kanepi. Vorig jaar had zij op haar 32e vanuit de kwalificaties de kwartfinales bereikt.

   

  Kanepi bracht diezelfde vorm van toen opnieuw mee naar New York. In de eerste set kreeg ze zelf geen breakpunten tegen en ging ze 2 keer door de opslag van Halep. Ook de 2e set begon goed voor Kanepi, met een 3-0-voorsprong. Maar toen begon ze te veel na te denken en daar profiteerde Halep van om tot 4-4 terug te komen. Erop en erover, zou je dan denken, maar niets was minder waar. Halep verloor 2 spelletjes op een rij en mocht haar koffers pakken.