• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens voorbij nummer 3 van de wereld naar kwartfinales in Cincinnati

  Elise Mertens (WTA-14) heeft zich voor het eerst in haar carrière bij de laatste 8 geschaard in Cincinnati. Onze landgenote klopte in haar 3e ronde de Amerikaanse thuisspeelster Sloane Stephens, de nummer 3 van de wereld, in 2 sets.

  3e zege tegen speelster uit top 10

  Stephens won vorig seizoen de US Open in eigen land en bereikte dit seizoen de finale op Roland Garros. De Amerikaanse begon tegen Mertens goed aan de wedstrijd, ging meteen door de service van de Belgische nummer 1 en liep uit tot 3-4. 

   

  Na 4 opeenvolgende servicebreaks moest een tiebreak voor de beslissing zorgen in set 1. De zenuwen stonden daarin strak gespannen. Stephens kon de set tot 3 keer toe binnenhalen, maar liet het telkens liggen. De 2e setbal was voor Mertens wel de goede.

   

  In set 2 heel wat minder spanning. Bij 2-2 ging Mertens een 1e keer door de opslag van Stephens, om dat bij 4-2 nog een keertje te doen en het daarna af te maken op de eigen opslag.

   

  Voor Mertens is het de 3e zege tegen een speelster uit de top 10. In de volgende ronde wacht de Tsjechische Petra Kvitova (WTA-6), 2-voudig winnares van Wimbledon en voormalig nummer 2 van de wereld.

  "Fantastisch, dit geeft echt vertrouwen"

  Mertens straalde na afloop van de partij. "Het is fantastisch om op deze manier te kunnen winnen van een speelster die al een grandslamtitel op haar palmares heeft staan.Dit geeft echt vertrouwen."

   

  "Ik heb echt een goeie wedstrijd achter de rug, zonder al te veel fouten. Zij geeft niet veel weg, dus hangt het allemaal van je eigen spel af. En dat was goed."     

   

  Nu wacht voor Mertens een duel tegen Kvitova. Het wordt hun eerste confrontatie. "Zij is een uitstekende speelster die aan een mooi jaar bezig is en bovendien is zij linkshandig. Ik kijk echt uit naar de match."

  Het matchpunt: