• home
 • video
 • pas verschenen

  Op de proef gestelde Elise Mertens laat zich niet doen in Montréal

  Elise Mertens (WTA-15) heeft in de 1/8e finales van de Rogers Cup in Montréal afstand genomen van de Wit-Russin Arina Sabalenka (WTA-39).

  Het was een felbevochten overwinning voor Mertens, want Arina Sabalenka heeft haar huid duur verkocht.

   

  De Wit-Russin mocht dan het restant van haar uitgeregende tweederondepartij tegen Caroline Wozniacki eerder op de dag in de benen hebben, ze deed niet flauw en drukte Mertens met krachtige forehands meteen achteruit. In 38 minuten stond de 6-2 in het voordeel van Sabalenka op het bord.

   

  In set 2 werden de speelsters op een regendouche getrakteerd en die onderbreking kwam Mertens niet slecht uit. Sabalenka moest het spel gaandweg meer ondergaan en Mertens zette een tandje bij.

   

  De Belgische begon de langere rally's te domineren, poetste bij een 4-5-achterstand een matchpunt weg en in de tiebreak maakte ze het af met 7/1.

   

  Bij Sabalenka slopen steeds meer fouten in het spel. In de beslissende set kreeg de Wit-Russin geen voet meer aan de grond en kon ze geen enkel opslagspelletje behouden. Na 2 uur en 15 minuten maakte Mertens er een einde aan.

   

  In de kwartfinales neemt Mertens het op tegen de Oekraïense Elina Svitolina (WTA-5).  

  "Ik kom in mijn ritme"

  "Ik ben echt tevreden over de manier waarop ik speel. Ik voel dat ik in het juiste ritme kom", zegt Mertens.     

   

  "Sabalenka is een goede speelster, die een agressief tennis op de mat kan leggen. Het kwam er voor mij op neer agressiever te spelen en het momentum eerder te benutten."

   

  "Zij presteerde sterk in de eerste set. Ik had het gevoel dat ik voor elk punt moest blijven knokken. Uiteindelijk won ik zo de partij." 

  Tweet: