• home
 • video
 • pas verschenen

  Kyrgios naar derde ronde US Open "dankzij hulp van umpire"

  Nick Kyrgios zit in de derde ronde van de US Open, dit ten koste van Pierre-Hugues Herbert. Opmerkelijk aan de partij was dat bij 4-6 en 0-3 voor Herbert umpire Mohamed Lahyani van zijn stoel kwam en hij Kyrgios een soort peptalk leek te geven. Hierna kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Australiër.

  Kyrgios staat al langer bekend om zijn grillen en het leek gisteren opnieuw een dag van niets te worden voor hem. De Australiër stond futloos te tennissen, keek snel tegen een achterstand aan en op de koop toe liet ook het publiek van zich horen. 

   

  Dat was blijkbaar het sein voor Lahyani om in te grijpen. Tijdens een pauze tussen twee spelletjes kwam de umpire uit zijn stoel en hield hij een praatje met de Australiër. "Ik wil je helpen", was één van de dingen die Lahyani zei tegen Kyrgios.

  De conversatie tussen Kyrgios en umpire Lahyani:

  "Niet zijn taak"

  De babbel miste zijn impact niet. Kyrgios leek er opnieuw zin in te hebben en deed de wedstrijd kantelen. De Australiër won uiteindelijk de partij in vier sets en mag zich in de derde ronde opmaken voor een confrontatie met Roger Federer.

   

  Het ongebruikelijke babbeltje tussen Lahyani en Kyrgios zorgt alleszins voor commotie op de US Open. "Dit is niet de taak van een umpire", sneerde Herbert na zijn verloren duel. "Hij is geen coach en moet gewoon in zijn stoel blijven." 

   

  Ook Federer, de volgende tegenstander van Kyrgios, is niet te spreken over de interventie van Lahyani. "Dit is niet meer checken of alles goed gaat met de speler, dit is een conversatie voeren. En conversaties kunnen je mindset veranderen."

  "Kijken of hij fysiek in orde was"

  De organisatie van de US Open reageerde intussen ook al op het voorval. In het persbericht wordt beweerd dat Lahyani van zijn stoel kwam om te kijken of Kyrgios in fysiek opzicht nog in orde was. "Wegens teveel lawaai kwam hij uit zijn stoel daarvoor", klinkt het.

   

  "Lahyani zei dat indien Kyrgios zich niet goed voelde, de organisatie hem medische hulp zou kunnen geven", staat er verder te lezen. "Ook zei hij tegen hem dat wanneer hij bleef uitstralen weinig interesse te hebben om de partij te vervolgen, hij als umpire actie zou moeten ondernemen."

  Lahyani kreeg na de partij van Kyrgios veel kritiek te verwerken.

  "Nieuwe coach?"

  Ondertussen plaatste Kyrgios een foto op zijn Instagram om zijn zege wat in de verf te zetten. Niemand minder dan Andy Murray plaatste een ludieke reactie onder de foto. Murray vroeg zich namelijk af wanneer Kyrgios zou bekendmaken dat Lahyani zijn nieuwe coach is.