• home
 • video
 • pas verschenen

  Voor de 7e keer op een rij sneuvelt Flipkens in de 2e ronde

  Kirsten Flipkens heeft op de US Open geen vervolg kunnen breien aan haar knappe zege tegen Coco Vandeweghe. Tegen de iets hoger geplaatste Krunic kwam ze er enkel in het begin van elke set aan te pas.

  Kirsten Flipkens had opzien gebaard door in de eerste ronde de Amerikaanse lievelinge Coco Vandeweghe, vorig jaar nog halvefinaliste, weg te zetten. Aleksandra Krunic was op papier een meer haalbare kaart, ook al staat ze een paar plaatsen hoger dan Flipkens.

   

  Krunic was er in New York voor het eerst dit seizoen in geslaagd een match op een grandslamtoernooi te winnen. Op de US Open, waar ze vorig jaar de 3e ronde haalde en ooit zelfs in de 1/8e finale stond, kan ze blijkbaar altijd iets meer.

   

  Dat werd Flipkens ook snel duidelijk. Met veel moeite won ze haar eerste opslagspelletje, wat achteraf gezien haar enige spelletje van de eerste set zou blijken.

   

  Ook aan de 2e set begon Flipkens weer met goeie moed. Nu hield ze het vol tot 2-2, maar andermaal had ze geen antwoord op de versnelling van de Servische.

  Verbazingwekkende regelmaat van Flipkens

  Kirsten Flipkens zet met haar 2e ronde in New York een opmerkelijke reeks voort. Sinds Roland Garros van vorig jaar sneuvelde ze telkens in deze fase op de grandslamtoernooien. Het is ook al van Wimbledon 2014 geleden dat Flipkens nog eens de 3e ronde haalde. In New York stond ze wel voor de 25e keer op een rij op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi.

  Flipkens: "Ik heb maximum uit mijn US Open gehaald"

  "Het was een heel moeilijke match, omdat ik tegen een totaal ander type speelster moest strijden", zei Flipkens. "Ik heb geprobeerd wat ik kon, maar het was voor mij eigenlijk al een verrassing dat ik de tweede ronde haalde. Ik had niet de goede vorm te pakken die ik wou voor de US Open."

   

  "Maar alle krediet voor Krunic. Je moet echt 3 of 4 keer het punt maken tegen haar, want ze brengt veel terug. Ik kan van deze US Open zeggen dat ik het maximum eruit heb gehaald. Ik wil het positieve mee naar huis nemen. Het feit dat ik win van de halvefinaliste van vorig jaar in de eerste ronde moet me vertrouwen geven."

  Fase per fase

  1. 23 uur 25. Einde verhaal voor Flipkens. Flipkens spartelde nog even tegen, maar uiteindelijk heeft ze Krunic niet al te veel in de weg kunnen leggen. Haar grandslamtoernooi eindigt alweer in de 2e ronde.
  2. 23 uur 17. Flipkens hield in de 2e set lang gelijke tred met Krunic, maar nu gaat ze toch door de knieën. Flipkens moet nu serveren om in de match te blijven.
  3. 22 uur 51. Set 1 afgelopen. Het eerste spelletje is uiteindelijk ook het enige spelletje geworden dat Flipkens kon winnen. Vindt ze nog ergens een wapen in haar arsenaal om dit om te keren?
  4. 22 uur 40. Achtervolgen geblazen. Flipkens is nu toch haar opslag kwijt. Krunic bepaalt het tempo van de match tot nu toe.
  5. 22 uur 32. Flipkens moet in haar eerste game meteen een breakpunt wegwerken, maar de 1-0 staat wel op het bord.
  6. 22 uur 25. Start. Kirsten Flipkens is aan haar match begonnen. Staat ze er meteen?
  7. 13 uur 44. Tweede keer naar de 3e ronde? Kirsten Flipkens gaat vanavond op zoek naar haar beste prestatie op de US Open. In 2009 schopte ze het tot in de 3e ronde. Daarin ging ze kansloos onderuit tegen haar vriendin Kim Clijsters, die het toernooi toen ook won.
  8. 13 uur 42.
  9. 13 uur 39.
  10. 13 uur 37. 3e match vanaf 17u. Flipkens en Krunic spelen de 3e wedstrijd op Court 13. Eerst staat er een vrouwen- en een mannenmatch geprogrammeerd.