• home
 • video
 • pas verschenen

  Griek klopt ene topper na andere, behalve Rafael Nadal

  Stefanos Tsitsipas heeft de kers niet op de taart kunnen zetten op het hardcourttoernooi van Toronto. Het Griekse toptalent versloeg vier top 10-spelers op een rij, maar in de finale verloor hij van nummer 1 Rafael Nadal.

  80e toernooizege Nadal

  Op weg naar de finale had Stefanos Tsitsipas Dominic Thiem (ATP-8), Novak Djokovic (ATP-10), Alexander Zverev (ATP-3) en Kevin Anderson (ATP-6) verslagen.

   

  Op zijn 20e verjaardag kon hij de kers op de taart zetten tegen Rafael Nadal, maar dat liet de nummer 1 van de wereld niet toe. Hij bleef voor de vierde keer ongeslagen in Canada en boekte er zijn 80e toernooizege.

   

  In de eerste set (6-2) liep het van een leien dakje voor Nadal. In de tweede bood Tsitsipas meer weerwerk. Nadal moest zelfs een setpunt wegwerken om een tiebreak af te dwingen. Die won hij met 7/4.

  Rafael Nadal.

  Volgende tegenstander: David Goffin

  De tennisspelers bereiden zich in Noord-Amerika voor op de US Open. Volgende week komen ze in Cincinnati in actie. Rafael Nadal is er eerste reekshoofd, Stefanos Tsitsipas (ATP-27) opent zijn toernooi tegen David Goffin (ATP-11). In Washington won de Griek onlangs in twee sets van de Belgische nummer 1: 6-3 en 6-4.