Ga naar de inhoud
Foto van Goffin in actie.
Voor Goffin (archief) was het de eerste wedstrijd sinds Wimbledon.

Goffin weet in Washington opnieuw wat winnen is

 do 2 augustus 2018 06:46
Mubadala Citi DC Open
David Goffin (111, 3)
Pierre-Hugues Herbert (237)
einde
6
set 1
2
1
set 2
6
77
set 3
65

David Goffin heeft zijn 1e wedstrijd na zijn vroege uitschakeling op Wimbledon gewonnen. In Washington versloeg hij in de 2e ronde de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP-78) in 3 sets.

Beslissing in de tiebreak

Na een ontgoochelend grasseizoen, met uitschakelingen in de eerste rondes van Queen's en Wimbledon, begint Goffin in Washington aan zijn voorbereiding op de US Open. De nummer 11 van de wereld is in de Amerikaanse hoofdstad het 3e reekshoofd en was daardoor vrij in de 1e ronde.

 

In ronde 2 wachtte de Fransman Pierre-Hugues Herbert, tegen wie Goffin 1 keer speelde en gemakkelijk won in het verleden. Na 2 erg korte sets, viel de beslissing nu in de tiebreak van de 3e set.

 

Goffin kwam daarin 0-3 achter en leek op weg naar een nieuwe vroege uitschakeling. Onze landgenoot vocht, ging 2 keer door de service van Herbert en won de tiebreak uiteindelijk met 7-5. In de volgende ronde speelt Goffin tegen de Amerikaanse thuisspeler Frances Tiafoe (ATP-41).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.