Ga naar de inhoud
Kirsten Flipkens
Kirsten Flipkens schreeuwt zich schor na haar zege.

Flipkens schakelt halvefinaliste van 2017 uit: "Mooie verrassing"

 di 28 augustus 2018 22:51
US Open: eerste ronde
Kirsten Flipkens (293)
CoCo Vandeweghe (300, 24)
einde
6
set 1
3
77
set 2
63

Kirsten Flipkens (WTA-57) is het laatste grandslamtoernooi van het seizoen begonnen met een zege tegen thuisspeelster CoCo Vandeweghe (WTA-25). Vorig jaar speelde de Amerikaanse nog de halve finales op de US Open.

Flipkens staat garant voor de 2e ronde

Kirsten Flipkens staat dit seizoen garant voor een plaats in de tweede ronde op de grandslamtoernooien. Na de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon wist ze ook haar eerste match op de US Open tot een goed einde te brengen.

 

En dat tegen CoCo Vandeweghe, die zich vorig jaar onder de laatste vier schaarde in New York. Flipkens verraste haar met een vroege break en een solide service. Dat volstond voor winst in de eerste set (6-3).

 

In het tweede bedrijf bood Vandeweghe meer weerstand, al had de Amerikaanse ook twee keer een medische time-out nodig. Eerst moest haar linkerhiel verzorgd worden, daarna haar rechterhiel.

 

De set draaide uiteindelijk uit op een tiebreak. Na twee uur tennis besliste Flipkens de wedstrijd met 6-3 en 7-6 (7/3).

 

"Fysiek voel ik me goed, maar de aanloop naar de US Open verliep niet naar wens. De zeges bleven achterwege op hardcourt. Daarom wist ik niet goed wat te verwachten en is dit een flinke opsteker voor mijn vertrouwen", sprak Flipkens na de match.

 

"Ik wist dat Vandeweghe problemen had met haar enkel. Hoe dan ook had ik niets te verliezen. Ik wist dat ik een kans zou hebben als ik haar spel kon ontregelen. Uiteindelijk was mijn opslag goed en heb ik een heel goeie match gespeeld. Dit is een mooie verrassing."

De zeges bleven achterwege op hardcourt. Daarom is dit een flinke opsteker.

Kirsten Flipkens
CoCo Vandeweghe
CoCo Vandeweghe moet haar meerdere erkennen in Kirsten Flipkens.

Fase per fase

20:51

Flipkens naar 2e ronde

De forehand van Vandeweghe belandt in het net. Flipkens wint de wedstrijd met 6-3 en 7-6.
20:50
3 matchpunten voor Flipkens.
20:49
Nog 2 punten en Flipkens staat voor de vijfde keer in haar carrière in de 2e ronde van de US Open. Ze staat 5/2 voor.
20:45
Flipkens scoort tegenvoets en leidt met 3/1 in de tiebreak.
20:42

Tiebreak

Na 12 spelletjes in de tweede set zijn we toe aan een tiebreak. Maakt Kirsten Flipkens het af? De eerste set won ze met 6-3.
20:23
De tweede set verloopt gelijkopgaand. Na 8 games staat het 4-4.
20:05

6-3, 2-3: opnieuw een medische time-out

CoCo Vandeweghe slaat terug. Ze maakt de break van Flipkens ongedaan, maar daarmee zijn haar fysieke zorgen niet van de baan. Nu krijgt de Amerikaanse ook een behandeling aan haar rechtervoet. Tot ongenoegen van Flipkens, zij ergert zich zichtbaar aan het nieuwe oponthoud.
20:00
Kirsten Flipkens balt de vuist in New York.
19:57
Vandeweghe mildert tot 2-1, maar haar linkervoet blijft een probleemgeval. Tijdens de korte pauze laat ze zich opnieuw behandelen.
19:52
Alles verloopt naar wens voor Kirsten Flipkens. Ze begint de tweede set met een 2-0-voorsprong.
19:43

Medische assistentie voor Vandeweghe

De wedstrijd ligt even stil, omdat Coco Vandeweghe last heeft van haar linkerhiel. De kinesiste helpt haar uit de nood.
19:37

Flipkens wint set 1: 6-3

Kirsten Flipkens is CoCo Vandeweghe de baas. Dankzij een solide service wint ze de eerste set met 6-3. Haar tegenstandster heeft het niet onder de markt in de hitte van New York. Vandeweghe zocht al even de kleedkamers op.