• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Mertens legt Kvitova vuur aan de schenen in breakfestival

  Elise Mertens is er niet in geslaagd om door te stoten tot de laatste 4 op het toptoernooi van Cincinnati, gedoteerd met 2,874 miljoen dollar. Onze landgenote leek eerst een vogel voor de kat tegen Petra Kvitova, maar verkocht haar huid duur:  het duel met 15 breaks duurde 3 sets en 2 uur en 3 kwartier.

  Dubbeltje op zijn kant

  Mertens (WTA-14) en Kvitova (WTA-6), de dubbele Wimbledon-laureate en voormalige nummer 2 van de wereld, stonden voor het eerst tegenover elkaar. Mertens kwam er aanvankelijk niet aan te pas: de Tsjechische won de eerste 10 punten en liep 5-0 uit.

   

  De Belgische wou zich evenwel niet zomaar naar de slachtbank laten leiden en kwam op het scorebord. Meer nog: ze won eveneens 5 games op een rij. Ze had kansen om op 6-5 te komen, maar Kvitova keerde op tijd het tij en maakte het zelf bij haar 3e setpunt af.

   

  Set 2 was een kopie van de eerste: nu liep Mertens 4-0 uit en was het de beurt aan Kvitova om terug te komen tot 5-5, waarna het toch weer Mertens was die de set binnenhaalde met 7-5.

   

  In de slotset waren er andermaal 5 breaks en was het een dubbeltje op zijn kant. Onze landgenote, die gisteren met Sloane Stephens 's werelds nummer 3 had gewipt, begon opnieuw het best met een break, maar Kvitova ging erop en erover. Bij 5-3 en na 3 breaks op een rij mocht de Tsjechische serveren voor de match. Mertens liet een breakpunt liggen en moest het hoofd buigen bij het eerste matchpunt: 6-3.

  Het matchpunt:

  Mertens werkt in set 1 op geweldige manier setpunt weg: