Ga naar de inhoud
Wickmayer mag Wimbledon met opgeheven hoofd verlaten.
Wickmayer mag Wimbledon met opgeheven hoofd verlaten.

Derde ronde is eindstation voor Yanina Wickmayer

 vr 6 juli 2018 18:31
Wimbledon
Yanina Wickmayer (71)
Donna Vekic (23)
einde
62
set 1
77
1
set 2
6

Yanina Wickmayer heeft zich op Wimbledon niet kunnen plaatsen voor de 4e ronde. Tegen de Kroatische Donna Vekic kon Wickmayer alleen in de 1e set weerwerk bieden. Ze verloor uiteindelijk in 2 sets: 7-6 en 6-1.

Yanina Wickmayer lijkt aan een heropstanding bezig te zijn. Na enkele tegenvallende seizoenen met flink wat pech, stootte de nummer 101 op de wereldranglijst op Wimbledon plots door naar de 3e ronde.

 

In die 3e ronde wachtte de Kroatische Donna Vekic (WTA-51). De 22-jarige  linkshandige speelster is aan een opmars bezig en zou geen simpele klus vormen voor Wickmayer.

 

In een gelijkopgaande eerste set kon geen van beide speelsters de ander een break aansmeren. Wickmayer en Vekic haalden hun opslagspelletjes telkens makkelijk binnen, maar daarnaast regende het fouten bij beide speelsters.

 

Bij 6-6 moest een tiebreak beslissen over winst en verlies in de eerste set. Daarin was Vekic veel sterker dan de Belgische, het werd 7-2. De Kroatische won set 1 zo met 7-6.

Donna Vekic mag naar de 4e ronde op Wimbledon.
Donna Vekic mag naar de 4e ronde op Wimbledon.

Weerstand Wickmayer breekt in set 2

Set 2 begon niet bijster goed voor Yanina Wickmayer, want de Belgische moest haar 2e opslagspelletje meteen inleveren. Het begin van het einde, zo bleek, want van dan af wist Wickmayer niet meer van welk hout pijlen te maken.

 

Nadat Vekic makkelijk naar 4-1 doorstoomde, moest Wickmayer nog eens haar opslagspelletje inleveren. Bij 5-1 mocht Vekic opslaan voor matchwinst. Na wat tegenstribbelen van Wickmayer mocht de Kroatische haar handen in de lucht steken.

 

Wickmayer verliest zo in de 3e ronde van Wimbledon met 7-6 (6-2) en 6-1, maar mag  na een mooi parcours het toernooi  met opgeheven hoofd verlaten.

Wickmayer: "Wil verder bouwen op de positieve dingen uit dit toernooi"

Voor Wickmayer is de de 3e ronde dus het eindstation op Wimbledon. Hoe ervaarde de Belgische zelf haar wedstrijd?

 

"We waren allebei wat gespannen, maar we probeerden wel agressief te zijn. Ik heb niet genoeg de kans gekregen om de rally te spelen, want eens die rally begon, was ik wel de betere speler. Maar Vekic serveerde heel sterk en tourneerde goed op belangrijke momenten, zoals in die tiebreak."

 

"Als je dan die eerste set wint, kan je wel wat meer ontspannen serveren. Dus voor haar verliep het dan in set 2 wel wat losser." 

 

Is Wickmayer, na haar knappe parcours, toch wat teleurgesteld? "Ja tuurlijk. Na deze match ben ik een beetje ontgoocheld, want je wilt elke match winnen. De volgende dagen zal ik de vele positieve dingen er uit kunnen halen. Daar wil ik verder op bouwen."

Fase per fase

16:23

Vekic wint, Wickmayer is uitgeschakeld

Yanina Wickmayer slaat bij de 1e matchbal voor Vekic een forehand in het net. De Belgische mag met opgeheven hoofd het toernooi verlaten.
16:20

Matchpoint Vekic

kan Wickmayer nog rechtkrabbelen?
16:20

Wickmayer met rug tegen de muur

Wickmayer verliest het 6e spelletje en moet nu opslaan om in de wedstrijd te blijven.
16:18

Deuce

Vekic staat 40-0 voor bij 4-1 in de 2e set, maar laat Wickmayer dan makkelijk terugkomen. Zit er nog een comeback in voor de Belgische?
16:16

Tweede break voor Vekic

Het gaat snel nu. Yanina Wickmayer moet haar 2e opslagspelletje van deze 2e set inleveren. De Belgische kijkt zo tegen een 1-4 achterstand aan.
16:10

Wickmayer break achter in set 2

Yanina Wickmayer is niet bijster goed begonnen aan de 2e set, want ze moet meteen een break toestaan. Zo is het meteen 2-1 in het voordeel van Vekic. De Belgische doet er best aan meteen een rebreak te forceren, wil ze doorstoten naar de volgende ronde.
15:59

Set 1 naar Vekic

Wickmayer slaat een backhand buiten. De 1e set is voor Donna Vekic.
15:57

Setpoint Vekic

Yanina Wickmayer dwingt Vekic om een hoge bal te slaan. Wickmayer is niet lucide genoeg en wil meteen smashen. In het net en zo 5-2 voor Vekic.
15:55

4-1 voor Vekic

Wickmayer heeft het moeilijk in die tiebreak. Vekic staat op 2 punten van setwinst.
15:53

Tiebreak

Wickmayer wint haar opslagspelletje. 6-6. We krijgen een tiebreak!
15:49

Haalt Wickmayer set 1 binnen?

Bij 5-5 in de eerste set is er nog geen enkele speler er in geslaagd een break te forceren. Wie daarin als eerste lukt, mag waarschijnlijk de set binnenrijven.
15:45

"Wickmayer én Vekic halen hun opslagspelletjes makkelijk binnen."

Dirk Gerlo
15:42

"Beide speelsters gaan in de rally's redelijk snel in de fout. We zitten niet echt te kijken naar een goede wedstrijd"

Sporza-commentator Dirk Gerlo
15:28

Match in balans

Voorlopig houden Wickmayer en Vekic elkaar in evenwicht in deze wedstrijd. Vekic leidt met 2-3 in de 1e set. Yanina Wickmayer mag nu opslaan.
08:48

Wickmayer kijkt uit naar haar derde ronde tegen Vekic.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
08:36
Yanina Wickmayer begon het grastoernooi met 2 zeges in telkens 2 sets. Tijdens dit toernooi wordt ze gecoacht door Steve Darcis. Hij is een jaar out door een elleboogblessure. "Het doet mij deugd om eens een heel andere visie op mijn spel te krijgen", aldus Wickmayer over haar nieuwe coach. Voor Wickmayer is het de eerste keer in 6 jaar dat ze opnieuw in de derde ronde staat van Wimbledon.