• home
 • video
 • pas verschenen

  Derde ronde is eindstation voor Yanina Wickmayer

  Yanina Wickmayer heeft zich op Wimbledon niet kunnen plaatsen voor de 4e ronde. Tegen de Kroatische Donna Vekic kon Wickmayer alleen in de 1e set weerwerk bieden. Ze verloor uiteindelijk in 2 sets: 7-6 en 6-1.

  Yanina Wickmayer lijkt aan een heropstanding bezig te zijn. Na enkele tegenvallende seizoenen met flink wat pech, stootte de nummer 101 op de wereldranglijst op Wimbledon plots door naar de 3e ronde.

   

  In die 3e ronde wachtte de Kroatische Donna Vekic (WTA-51). De 22-jarige  linkshandige speelster is aan een opmars bezig en zou geen simpele klus vormen voor Wickmayer.

   

  In een gelijkopgaande eerste set kon geen van beide speelsters de ander een break aansmeren. Wickmayer en Vekic haalden hun opslagspelletjes telkens makkelijk binnen, maar daarnaast regende het fouten bij beide speelsters.

   

  Bij 6-6 moest een tiebreak beslissen over winst en verlies in de eerste set. Daarin was Vekic veel sterker dan de Belgische, het werd 7-2. De Kroatische won set 1 zo met 7-6.

  Donna Vekic mag naar de 4e ronde op Wimbledon.

  Donna Vekic mag naar de 4e ronde op Wimbledon.

  Weerstand Wickmayer breekt in set 2

  Set 2 begon niet bijster goed voor Yanina Wickmayer, want de Belgische moest haar 2e opslagspelletje meteen inleveren. Het begin van het einde, zo bleek, want van dan af wist Wickmayer niet meer van welk hout pijlen te maken.

   

  Nadat Vekic makkelijk naar 4-1 doorstoomde, moest Wickmayer nog eens haar opslagspelletje inleveren. Bij 5-1 mocht Vekic opslaan voor matchwinst. Na wat tegenstribbelen van Wickmayer mocht de Kroatische haar handen in de lucht steken.

   

  Wickmayer verliest zo in de 3e ronde van Wimbledon met 7-6 (6-2) en 6-1, maar mag  na een mooi parcours het toernooi  met opgeheven hoofd verlaten.

  Wickmayer: "Wil verder bouwen op de positieve dingen uit dit toernooi"

  Voor Wickmayer is de de 3e ronde dus het eindstation op Wimbledon. Hoe ervaarde de Belgische zelf haar wedstrijd?

   

  "We waren allebei wat gespannen, maar we probeerden wel agressief te zijn. Ik heb niet genoeg de kans gekregen om de rally te spelen, want eens die rally begon, was ik wel de betere speler. Maar Vekic serveerde heel sterk en tourneerde goed op belangrijke momenten, zoals in die tiebreak."

   

  "Als je dan die eerste set wint, kan je wel wat meer ontspannen serveren. Dus voor haar verliep het dan in set 2 wel wat losser." 

   

  Is Wickmayer, na haar knappe parcours, toch wat teleurgesteld? "Ja tuurlijk. Na deze match ben ik een beetje ontgoocheld, want je wilt elke match winnen. De volgende dagen zal ik de vele positieve dingen er uit kunnen halen. Daar wil ik verder op bouwen."

  Fase per fase

  1. 16 uur 23. Vekic wint, Wickmayer is uitgeschakeld. Yanina Wickmayer slaat bij de 1e matchbal voor Vekic een forehand in het net. De Belgische mag met opgeheven hoofd het toernooi verlaten.
  2. 16 uur 20. Matchpoint Vekic. kan Wickmayer nog rechtkrabbelen?
  3. 16 uur 20. Wickmayer met rug tegen de muur. Wickmayer verliest het 6e spelletje en moet nu opslaan om in de wedstrijd te blijven.
  4. 16 uur 18. Deuce. Vekic staat 40-0 voor bij 4-1 in de 2e set, maar laat Wickmayer dan makkelijk terugkomen. Zit er nog een comeback in voor de Belgische?
  5. 16 uur 16. Tweede break voor Vekic. Het gaat snel nu. Yanina Wickmayer moet haar 2e opslagspelletje van deze 2e set inleveren. De Belgische kijkt zo tegen een 1-4 achterstand aan.
  6. 16 uur 10. Wickmayer break achter in set 2. Yanina Wickmayer is niet bijster goed begonnen aan de 2e set, want ze moet meteen een break toestaan. Zo is het meteen 2-1 in het voordeel van Vekic. De Belgische doet er best aan meteen een rebreak te forceren, wil ze doorstoten naar de volgende ronde.
  7. 15 uur 59. Set 1 naar Vekic. Wickmayer slaat een backhand buiten. De 1e set is voor Donna Vekic.
  8. 15 uur 57. Setpoint Vekic. Yanina Wickmayer dwingt Vekic om een hoge bal te slaan. Wickmayer is niet lucide genoeg en wil meteen smashen. In het net en zo 5-2 voor Vekic.
  9. 15 uur 55. 4-1 voor Vekic. Wickmayer heeft het moeilijk in die tiebreak. Vekic staat op 2 punten van setwinst.
  10. 15 uur 53. Tiebreak. Wickmayer wint haar opslagspelletje. 6-6. We krijgen een tiebreak! .