• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens vindt ook in tweede ronde Wimbledon weinig tegenstand

  Elise Mertens is door de eerste twee rondes van Wimbledon gestormd. De Amerikaanse Sachia Vickery (WTA-83) kon enkel in de tweede set wat weerwerk bieden. 

  Elise Mertens liet al een uitstekende indruk na in de eerste ronde tegen Danielle Collins (6-3, 6-2) en ging door op dat elan tegen Sachia Vickery.  De Amerikaanse kon haar eerste opslagspelletje winnen, maar daar bleef het ook bij. Na 6 op 6 voor Mertens was de eerste set al na 20 minuten afgelopen.

   

  In de tweede set leek Vickery even uit een ander vatje te tappen, maar dat lukte maar twee spelletjes. Mertens stuurde haar Amerikaanse opponente van de ene uithoek van het court naar de andere en maakte het af in minder dan een uur.

   

  Mertens staat bij haar tweede deelname zo in de derde ronde en mag daar wat meer weerwerk verwachten. Ze noemt het op tegen de Britse Johanna Konta (WTA 24) of de Slovaakse Dominika Cibulkova, twee pittige tegenstandsters.

  Mertens: "Minder stress, want meer ervaring"

  Voor Elise Mertens eindigde haar eerste deelname op Wimbledon nog in de eerste ronde. Na is ze al twee hordes verdergeraakt. "Ik heb veel minder stress dan vorig jaar", verklaart ze. "Toen was ik nog onder de indruk in de eerste ronde."

   

  "Ik heb nu al tegen veel speelsters van een hoger niveau gespeeld en door die ervaring heb ik het gevoel dat ik al veel heb meegemaakt. Ik ken mijn niveau ook beter. Wat ik nog kan verbeteren? Mijn returns en misschien iets aanvallender zijn aan het net."

  Fase per fase

  1. 16 uur 14. Mertens wint vlot! Elise Mertens haalt het in geen tijd van de Amerikaanse Sachia Vickery.
  2. 16 uur 08. Mertens nadert zege. Elise Mertens lijkt ook in de tweede ronde niet veel energie te verspillen. Vickery wordt van de ene uithoek van de court naar de andere gestuurd. 5-2 voor onze landgenote.
  3. 15 uur 55. Lang heeft het niet geduurd: Mertens slaat meteen terug met een break, goed voor een 2-2-tussenstand.
  4. 15 uur 54. Vickery toont vechtlust. Vickery wil niet te snel naar huis worden gestuurd en dwingt drie breakkansen af. Mertens kan nog twee punten wegwerken, maar staat nu toch een break in het krijt in de tweede set.
  5. 15 uur 52. Mertens pakt in geen tijd eerste set. Het eerste spelletje van Vickery is uiteindelijk haar enige vermelding op het scorebord geweest in de eerste set. Mertens pakt zes spelletjes op rij en heeft de eerst set al binnen.
  6. 15 uur 44. Meteen break voor Mertens. Vickery kan haar eerste opslagspelletje wel nog behouden, maar dan slaat Mertens meteen toe. De eerste break van de wedstrijd is al een feit: 2-1.
  7. 15 uur 26. Mertens wankelt niet. Elise Mertens heeft het even moeilijk om haar break te bevestigen, maar Vickery kan haar kans niet verzilveren. Dit kan haar nog zuur opbreken want Mertens stoomt door met een nieuwe break. Ze is op weg naar 5-1.
  8. 15 uur 18. Opwarming. Iets later dan gepland komt Elise Mertens in actie op Wimbledon. Hoe start ze tegen de Amerikaanse Vickery?
  9. 10 uur 40. Elise Mertens stootte donderdag zonder problemen door naar de tweede ronde van Wimbledon. "Op deze manier beginnen is goed, de klus klaren in twee sets is nog beter." Vandaag neemt ze het op tegen de Amerikaanse Sachia Vickery, de nummer 83 van de wereld. Mertens kijkt met zelfvertrouwen uit naar de wedstrijd maar zegt zelf "toch nog wat video's van haar laatste grasduels te bekijken om haar beter te leren kennen.".