• home
 • video
 • pas verschenen

  1/8e finales op Wimbledon is eindstation voor Van Uytvanck

  Alison Van Uytvanck (WTA-47) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales in Wimbledon. Ze verloor in 3 sets (7-6 (8/6), 3-6 en 2-6) tegen de Russische Daria Kasatkina (WTA-14). Met de uitschakeling van Van Uytvanck verdwijnt ook de laatste Belg uit het toernooi.

  Verder dan de vierde ronde zal Van Uytvanck dit jaar op Wimbledon niet komen. Toch kan ze het toernooi met opgeheven hoofd verlaten. In de tweede ronde stuurde ze zowaar de titelverdedigster Garbine Muguruza naar huis en dinsdag versloeg ze de Estse Anett Kontaveit (WTA-27).

   

  Vandaag had onze landgenote het moeilijker tegen Daria Kasatkina, het nummer 14 van de wereld. De eerste set ging gelijk op en na een 6-6 moest de set beslist worden in een tiebreak. Die won Van Uytvanck met 8-6.  

   

  Van Uytvanck ging door op haar elan in de tweede set en snoepte de opslag van Kasatkina af. Met een set en een break voorsprong leek de zege voor het grijpen, maar Van Uytvanck kraakte. Kasatkina krikte haar niveau op en won set 2 nog met 3-6.

   

  Van Uytvanck kon in de derde set geen vuist meer maken en haar avontuur op Wimbledon eindigde zo in de 1/8e finales. Net als 2 weken geleden op het toernooi van Eastbourne bleek Kasatkina dus te sterk voor onze landgenote. Kasatkina neemt het in de kwartfinale op tegen de Duitse Angelique Kerber, die in 2 sets won van de Zwitserse Belinda Bencic.

  Van Uytvanck komt voor het eerst in de top 40 van de wereld door haar goede prestaties op Wimbledon.

  Kasatkina staat voor het eerst in haar carrière in de kwartfinales van Wimbledon.

  Dehaes: "Van Uytvanck liet de deur op een kier voor Kasatkina"

  Philippe Dehaes, de Belgische coach van Kasatkina, was uiteraard heel tevreden met de overwinning van zijn poulain. "We blijven ons momentum voortzetten", glunderde Dehaes.

   

  "Het was een erg moeilijke wedstrijd", blikt Dehaes terug op de wedstrijd. "Daria versierde een setbal in de tiebreak van de eerste set, maar het was Alison die er tijdens die eerste set bovenuit stak."

   

  "Alison stond vervolgens 2-0 voor, toen had ze de wedstrijd kunnen doodmaken. Waarom ze dat niet deed? Geen idee, de spanning misschien. Ze liet de deur op een kier, en Daria kon haar voet ertussen plaatsen."

   

  Nu speelt Kasatikina tegen Angelique Kerber (WTA-10). "Ze moet wat dichter bij het net durven spelen, veel meer dan maandag tegen Alison. Anders zal ze het moeilijk krijgen", aldus Dehaes. "Het is haar stijl niet, maar ze zal het wel moeten leren als ze op een dag grote toernooien wil willen."

  Van Uytvanck kon geen vervolg breien aan haar sterke 1e set.

  Van Uytvanck kon geen vervolg breien aan haar sterke 1e set.

  Fase per fase

  1. 16 uur 27. Kasatkina wint de 3e set en stuurt Van Uytvanck naar huis.
  2. 16 uur 13. Van Uytvanck moet oppassen want komt 4-1 achter in de 3e set.
  3. 16 uur 13. "De precisie is er wat uit". Dirk Gerlo.
  4. 15 uur 48. Na 1 uur en 35 minuten komt er een 3e set. Kasatkina wint de tweede set met 6-3. Maakt Van Uytvanck het af in een 3e set?
  5. 15 uur 29. "Een te grote foutenlast bij Alison Van Uytvanck". Dirk Gerlo.
  6. 15 uur 29. "Een 3e set zou er wel van kunnen komen". Dirk Gerlo.
  7. 15 uur 29. "Kasatkina staat met veel vertrouwen te tennissen, maar het vertrouwen van Van Uytvanck heeft toch geen deuk gekregen". Dirk Gerlo.
  8. 15 uur 29. De tweede set ging eerst gelijk op, maar onze landgenote maakte toch een aantal foutjes en komt 2-4 achter. .
  9. 15 uur 10. Belgische coach voor Kasatkina. De Russische tegenspeelster van Van Uytvanck wordt gecoacht door de Belg Philippe Dehaes.
  10. 15 uur 10. Eerste set voor Van Uytvanck. Van Uytvanck wint de eerste set met 7-6 na een dubbele fout van Kasatkina in de tiebreak.