• home
 • video
 • pas verschenen

  Bemelmans na vijf felbevochten sets en twee matchpunten naar huis

  Ruben Bemelmans (ATP-104) heeft zijn marathonpartij tegen de Amerikaan John Isner (ATP-10) niet kunnen afsluiten met een overwinning. Hij dwong in de vijfde set twee matchpunten af, maar het opslaggeweld van Isner gaf de doorslag in de tweede ronde.

  Ruben Bemelmans had zijn twee eerdere confrontaties met John Isner verloren en ook in de tweede van Wimbledon leek onze landgenoot roemloos ten onder te gaan. Hij vond geen antwoord op de Amerikaanse kanonopslagen en kon zelf moeilijk druk zetten op zijn eigen opslag.

   

  In geen tijd stond Bemelmans twee sets in het krijt, maar plots vond hij het juiste ritme. Hij hield gelijke tred met Isner tot de tiebreak en haalde de derde set binnen. Om nog wat olie op het vuur te gooien kon Bemelmans dankzij de hawk-eye zijn opslag vasthouden in het begin van de vierde set. Een gefrustreerde Isner wankelde.

   

  Opnieuw moest een tiebreak voor de beslissing zorgen, opnieuw deed Bemelmans met succes beroep op de hawk-eye. "Het systeem deugt niet", schreeuwde Isner, maar ook de vierde set ging naar Bemelmans.

   

  Bij 4-4 in de beslissende set gingen de hemelsluizen open boven Wimbledon. De regenpauze haalde Bemelmans niet uit zijn ritme, want na een goede nachtrust dwong hij meteen twee matchpunten af. Isner toonde zijn klasse en met vier aces zette hij orde op zaken. Bemelmans probeerde wel nog, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor de 64 aces van de Amerikaan.

  Bemelmans: "Zonde want ik kwam zo dicht"

  "Zonde! Ik kwam zo dicht, maar goed, ik moet ermee leven", zei Bemelmans. "Het is jammer, maar ik denk niet dat ik mezelf veel kwalijk kan nemen. Ik wist dat ik aces tegen ging krijgen, maar ik had er geen 64 verwacht."

   

  "Vanaf de vierde set voelde ik me de betere. Op die weg moet ik nu verder gaan. Ik denk dat ik fier kan zijn op mezelf. Ik ben erin geslaagd om terug te keren vanuit een verloren positie en heb matchballen afgedwongen tegen een speler uit de top 10. Als ik aan deze intensiteit kan blijven verderspelen, ben ik er zeker van dat ik nog vooruitgang ga boeken."

  Fase per fase

  1. 14 uur 57. Vier aces van Isner. Isner tovert vier knappe opslagen uit zijn racket onder druk. Met vier aces komt hij op 5-5. Bemelmans moet opnieuw aan het werk.
  2. 14 uur 57. Bemelmans strijdt, maar verliest. Bemelmans heeft nog een breakpunt afgedwongen, maar Isner toonde zich te sterk op zijn opslag. Hij haalt het uiteindelijk in vijf felbevochten sets.
  3. 14 uur 57. Twee matchpunten. Bemelmans dwingt twee matchpunten af!
  4. 14 uur 57. Bemelmans op 5-4. Isner staat onder stevige druk om zijn opslagspelletje te behouden, want Bemelmans staat op één spelletje van de overwinning. Met een break is de vijfsetter afgelopen.
  5. 14 uur 57. Break Isner. Plots zit Bemelmans in de gevarenzone. Isner verzilvert zijn breakkans en kan de wedstrijd nu zelf afmaken op zijn eigen (stevige) opslag. Of zit er nog wat vechtlust in Bemelmans?
  6. 14 uur 53. De eerste twee punten van de wedstrijd zijn voor Isner. Hij hangt de bordjes in evenwicht: 4-4.
  7. 14 uur 42. Bemelmans kan er weer aan beginnen. Ruben Bemelmans heeft zich uit een verloren positie weer in de match geknokt tegen John Isner. Onze landgenoot was helemaal op dreef, toen de regen roet in het eten strooide. Vindt hij snel hetzelfde ritme?
  8. 05-07-2018.