• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer maakt korte metten met Petkovic en staat in de derde ronde

  Yanina Wickmayer (WTA-102) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van Wimbledon. Na haar winst in de eerste ronde tegen Mona Barthel legde ze nu in twee sets Andrea Petkovic (WTA-95) over de knie.

  Zowel Petkovic als Wickmayer hadden in de eerste set bijzonder veel moeite om hun opslagspel binnen te halen. Wickmayer moest tot 2 keer toe haar opslag uit handen geven, Petkovic deed dat tot drie keer toe. Eén keer te veel voor de Duitse, bij 5-4 kon Wickmayer de eerste set uitserveren.

   

  Ook in de tweede set bleef de opslag bij beide speelsters sputteren. Na een nieuwe break voor Wickmayer in het 5e spel ging bij Petkovic bovendien ook het lichaam protesteren. De Duitse was onwel en riep de dokter op de baan voor een lange medische time-out.

   

  Wickmayer liet zich niet uit haar evenwicht brengen. Bij een 5-3-voorsprong bracht ze Petkovic opnieuw aan het wankelen op haar opslag. Het derde matchpunt was het goede voor onze landgenote. In de volgende ronde neemt ze het op tegen de Kroatische Donna Vekic (WTA-55). 

   

  Als Wickmayer ook die wedstrijd wint, staat ze voor het eerst sinds 2011 nog eens in de 1/8e finales op Wimbledon, haar beste prestatie op het Londense gras. Toen ging ze er in de vierde ronde uit tegen de latere winnares Petra Kvitova.

  Darcis: "Het Darcis-effect? We hebben veel gepraat"

  Steve Darcis staat Wickmayer bij in Londen. "Ik sta natuurlijk zelf niet op de baan, maar dit is fantastisch. Ze heeft een heel goeie match gespeeld. Ze is uiteraard een goeie speelster, maar ze had misschien een beetje te weinig zelfvertrouwen. Hier loopt het allemaal goed."

   

  "Ik weet niet of we mogen spreken van een Darcis-effect", lachte de tennisser. "We hebben veel gepraat. We hebben heel veel besproken, ik zou niet eens weten waar te beginnen. Ik heb haar vooral gezegd dat ze agressief moet blijven, maar wel de juiste slagen moet kiezen."

   

  "We werken hard op het terrein en we amuseren ons ook prima daarnaast. Het is dus wel een fantastische ervaring."

  Petkovic had in de tweede set verzorging nodig.

  Fase per fase

  1. 13 uur 57. Wickmayer klaart de klus in twee sets. Het derde matchpunt is het goede voor Wickmayer. Ze plaats zich vlot in twee sets voor de derde ronde.
  2. 13 uur 54. Wickmayer stoomt door. Petkovic geeft de strijd nog niet op, maar echt fit lijkt de Duitse toch niet te zijn. Wickmayer laat zich niet uit haar evenwicht brengen en stoot door naar 5-3.
  3. 13 uur 38. Verzorging voor Petkovic. Petkovic blijft ook in de tweede set worstelen met haar opslag. Een nieuwe break brengt Wickmayer op een 2-3-voorsprong. Het sein voor Petkovic om de dokter op de baan te laten komen. De Duitse lijkt misselijk, het is maar de vraag of ze de partij kan voortzetten.
  4. 13 uur 15. Eerste set voor Wickmayer. Het derde opslagverlies was er te veel aan voor Petkovic. Wickmayer kon zo bij 5-4 de eerste set uitserveren. Het eerste setpunt was meteen het goede voor onze landgenote.
  5. 13 uur 11. Vier breaks op een rij. Beide vrouwen blijven problemen hebben op hun eigen opslag. Nadat Wickmayer alweer haar opslagspel uit handen moest geven, overkomt ook Petkovic hetzelfde. Wickmayer komt zo terug tot 4-3.
  6. 13 uur . Wickmayer maakt break meteen ongedaan. Wickmayer en Petkovic zijn voorlopig aan elkaar gewaagd in deze eerste set. Onze landgenote wist in haar tweede opslagspel twee breekpunten weg te werken, maar bij het derde was het toch raak voor Petkovic. De reactie van Wickmayer liet niet lang op zich wachten. In het volgende spel ging ze op haar beurt door de opslag van Petkovic.