60
6
set 5
8

Ruben Bemelmans (ATP-104) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. Het heeft de Belg wel bloed, zweet en tranen gekost. Hij had een 2-0-bonus beet, maar maakte het uiteindelijk pas af in de vijfde set tegen Steve Johnson (ATP-42).

Bemelmans knokte zich door de kwalificaties in Londen en kreeg daardoor meteen een stevige noot te kraken met de veel hoger gerangschikte Johnson. In set een hielden de tennissers elkaar in evenwict tot Bemelmans helemaal op het einde een break kon afdwingen: 7-5.

Bemelmans leek gelanceerd en snelde naar 6-3 in set twee, maar daarna stokte zijn motor. Hij gaf zijn opslag al snel uit handen en had daarna geen verhaal meer tegen het Amerikaanse opslagkanon.

In set 4 had Bemelmans zijn niveau toch weer te pakken en bij 5-2 had hij zelfs de kans om de partij te beslissen, maar Johnson kraakte niet. Hij sleepte nog een tiebreak uit de brand en die won hij met overmacht.

In de beslissende vijfde set drong de Belg bij 3-3 al eens stevig aan, maar vier breakpunten bleken niet voldoende. Bij 6-6 kon hij de opslag van zijn tegenstander wel afsnoepen en daarna maakte hij het af. In de volgende ronde ontmoet onze landgenoot opnieuw een Amerikaan: John Isner (ATP-10).

21:35

Bemelmans wint!

Game, set and match! Ruben Bemelmans maakt het af in de vijfde set. Bij 6-8 mag hij zijn handen eindelijk in de lucht gooien.
21:29

Bemelmans met de break

Bemelmans versiert de break precies op het juiste moment en mag serveren voor de wedstrijd.
21:06
Bij een 3-3-stand heeft Johnson heel veel moeite om zijn opslagspelletje binnen te halen, maar Bemelmans kan zijn 4 breakpunten niet verzilveren.
20:33

2-2

We krijgen een vijfsetter. Het zag er bij het begin van de vierde set erg goed uit voor onze landgenoot, maar Johnson boog een 4-1-achterstand nog om en dwong een tiebreak af. Daarin was de Amerikaan oppermachtig: 0-7.
20:27
De vierde set draait uit op een tiebreak. Maakt Bemelmans het nu af?
20:13
Heeft Bemelmans last van zenuwen? Hij geeft zijn voorsprong uit handen. Het is opnieuw 5-4 en on serve in de vierde set.
20:03
Ruben Bemelmans wil ook graag naar de Rode Duivels gaan kijken. Hij snelt naar een 4-1-voorsprong.
19:48

"Bemelmans is alleszins goed begonnen aan die 4e set."

Dirk Gerlo
19:46

2-1

Johnson heeft zijn set te pakken. In de derde set had de Amerikaan aan een vroege break genoeg. Hoe reageert Bemelmans? Kan hij het nog afmaken in vier sets?
19:36
In de derde set staat Bemelmans een break in het krijt. Johnson probeert de Belg ook uit zijn evenwicht te brengen met traag en afwachtend tennis. Hij riep ook al eens de dokter de baan op voor oogdruppeltjes.
19:34

"Het is in de 3e set toch wat moeilijker geworden voor Bemelmans."

Dirk Gerlo
19:10

Bemelmans op 2-0

Ruben Bemelmans blijft op dreef. Hij haalt ook set twee binnen met 6-3. Onze landgenoot is nog een set verwijderd van de volgende ronde.
18:44
Bemelmans trekt zijn niveau door. Hij gaat ook in set twee meer door de opslag van de Amerikaan.
18:40

Eerste set voor Bemelmans

Bemelmans steekt set 1 op zak. Hij verzilverde zijn late break en trok zo met 7-5 het laken naar zich toe.
18:34
Op het einde van de eerste set heeft Ruben Bemelmans zijn eerste break te pakken. Hij mag serveren voor de set.
18:05
Voorlopig gaat het gelijk op in deze partij. Bemelmans versierde in het openingsspelletje twee breakpunten, maar de Belg kon die niet verzilveren.
18:05

"Het wordt geen evidente wedstrijd voor Bemelmans, maar hij kan het de Amerikaan met zijn linkshandige tennis wel moeilijk maken."

Dirk Gerlo
15:12

Bemelmans begint met vertrouwen aan Wimbledon

Ruben Bemelmans heeft geen schrik voor de hoger gerangschikte Johnson. "Die drie overwinningen in de kwalificaties hebben mij veel vertrouwen gegeven. Ik voel me goed en ga het maximum geven."