• home
 • video
 • pas verschenen

  Bemelmans knokt zich naar tweede ronde op Wimbledon na stevige vijfsetter

  Ruben Bemelmans (ATP-104) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. Het heeft de Belg wel bloed, zweet en tranen gekost. Hij had een 2-0-bonus beet, maar maakte het uiteindelijk pas af in de vijfde set tegen Steve Johnson (ATP-42).

  Bemelmans knokte zich door de kwalificaties in Londen en kreeg daardoor meteen een stevige noot te kraken met de veel hoger gerangschikte Johnson. In set een hielden de tennissers elkaar in evenwict tot Bemelmans helemaal op het einde een break kon afdwingen: 7-5.

   

  Bemelmans leek gelanceerd en snelde naar 6-3 in set twee, maar daarna stokte zijn motor. Hij gaf zijn opslag al snel uit handen en had daarna geen verhaal meer tegen het Amerikaanse opslagkanon. 

   

  In set 4 had Bemelmans zijn niveau toch weer te pakken en bij 5-2 had hij zelfs de kans om de partij te beslissen, maar Johnson kraakte niet. Hij sleepte nog een tiebreak uit de brand en die won hij met overmacht.

   

  In de beslissende vijfde set drong de Belg bij 3-3 al eens stevig aan, maar vier breakpunten bleken niet voldoende. Bij 6-6 kon hij de opslag van zijn tegenstander wel afsnoepen en daarna maakte hij het af. In de volgende ronde ontmoet onze landgenoot opnieuw een Amerikaan: John Isner (ATP-10).

   

  Fase per fase

  1. 21 uur 35. Bemelmans wint! Game, set and match! Ruben Bemelmans maakt het af in de vijfde set. Bij 6-8 mag hij zijn handen eindelijk in de lucht gooien.
  2. 21 uur 29. Bemelmans met de break. Bemelmans versiert de break precies op het juiste moment en mag serveren voor de wedstrijd.
  3. 21 uur 06. Bij een 3-3-stand heeft Johnson heel veel moeite om zijn opslagspelletje binnen te halen, maar Bemelmans kan zijn 4 breakpunten niet verzilveren. .
  4. 20 uur 33. 2-2. We krijgen een vijfsetter. Het zag er bij het begin van de vierde set erg goed uit voor onze landgenoot, maar Johnson boog een 4-1-achterstand nog om en dwong een tiebreak af. Daarin was de Amerikaan oppermachtig: 0-7.
  5. 20 uur 27. De vierde set draait uit op een tiebreak. Maakt Bemelmans het nu af?
  6. 20 uur 13. Heeft Bemelmans last van zenuwen? Hij geeft zijn voorsprong uit handen. Het is opnieuw 5-4 en on serve in de vierde set.
  7. 20 uur 03. Ruben Bemelmans wil ook graag naar de Rode Duivels gaan kijken. Hij snelt naar een 4-1-voorsprong.
  8. 19 uur 48. "Bemelmans is alleszins goed begonnen aan die 4e set.". Dirk Gerlo.
  9. 19 uur 46. 2-1. Johnson heeft zijn set te pakken. In de derde set had de Amerikaan aan een vroege break genoeg. Hoe reageert Bemelmans? Kan hij het nog afmaken in vier sets?
  10. 19 uur 36. In de derde set staat Bemelmans een break in het krijt. Johnson probeert de Belg ook uit zijn evenwicht te brengen met traag en afwachtend tennis. Hij riep ook al eens de dokter de baan op voor oogdruppeltjes. .