• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Azarenka moet vroegtijdig de aftocht blazen op Wimbledon

  Na Sloane Stephens, Petra Kvitova en Maria Sjarapova is het vrouwentoernooi op Wimbledon alweer een grote naam kwijt. Voormalig nummer 1 Victoria Azarenka (WTA-87) is in de tweede onderuit gegaan tegen het Tsjechische reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-8).

  Azarenka haalde in 2011 en 2012 nog de halve finales op Wimbledon, maar van dat niveau is de 28-jarige Wit-Russische momenteel een eind verwijderd. Vorig jaar bereikte ze, in haar eerste grandslam na haar bevalling, nog de vierde ronde op Wimbledon.

   

  Dit jaar is de tweede ronde dus al het eindstation voor Azarenka. Karolina Pliskova stuurde de tweevoudige winnares van de Australian Open met tweemaal 6-3 op Centre Court weer huiswaarts. Voor Pliskova is het bij haar zevende deelname pas de eerste keer dat ze de derde ronde haalt op Wimbledon. 

   

  Het voorbije jaar miste Azarenka een aantal belangrijke toernooien, waaronder 

  de US Open vorig jaar en de Australian Open begin dit seizoen, omdat ze in een
  juridisch gevecht verwikkeld was met haar ex om het hoederecht van haar
  zoontje. Daardoor kon ze de VS niet verlaten.

   

  Met Azarenka verdwijnt opnieuw een grote naam uit het toernooi. US Open-kampioene Sloane Stephens (WTA-4) , Maria Sjarapova (WTA-22) en tweevoudig Wimbledon-winnares Petra Kvitova (WTA-17) werden al in de eerste ronde uitgeschakeld.

  Pliskova voor het eerst in de 3e ronde op Wimbledon: