• home
 • video
 • pas verschenen

  Djokovic is maatje te groot voor Anderson en pakt z'n vierde Wimbledon-titel

  Novak Djokovic (ATP-21) heeft voor de 4e keer in z’n carrière de titel veroverd op Wimbledon. In de finale was hij in 3 sets te sterk voor Kevin Anderson (ATP-8): 6-2, 6-2 en 7-6.

  Zowel Novak Djokovic als Kevin Anderson hadden een marathonwedstrijd in hun halve finales achter de rug, maar Djokovic leek het best gerecupereerd. De Serviër ging in het eerste spel meteen door de opslag van Anderson en daarmee was de toon gezet.

   

  Bij een 3-1-voorsprong snoepte Djokovic nog maar eens een opslagspel van Anderson af en dat bleek de doodsteek voor de Zuid-Afrikaan. Djokovic ging door op z'n elan en  pakte de 1e set met 6-2.

   

  Identiek scenario in de tweede set. Ook nu moest Anderson z'n opslagspel meteen uit handen geven en net als in de eerste set ging Djokovic ook in het vijfde spel nog eens door de opslag van de Zuid-Afrikaan. Djokovic maakte de kopie van set 1 compleet en stoomde opnieuw door naar 6-2.

   

  In de derde set bood Anderson meer weerwerk. Bij een 5-4-voorsprong versierde hij zelfs twee setpunten op de opslag van Djokovic en bij 6-5 kreeg hij nog eens 3 kansen op setwinst. Djokovic werkte alle breekpunten weg en trok in de tiebreak met 7-3 aan het langste eind. Het 2e matchpunt was het goede voor de Serviër.

  Eerste grandslamzege sinds 2016

  De 31-jarige Djokovic pakt z'n 4e titel in 5 finales op het Londense gras.  Hij was eerder al de beste op Wimbledon in 2011, 2014 en 2015. Voor de voormalige nummer 1 is het z'n eerste grandslamzege sinds z'n triomf op Roland Garros in 2016.  Daarna kende hij een moeilijke periode door een elleboogblessure. Door z'n Wimbledon--titel klimt hij maandag naar de 10e plaats op de ATP-ranking.

  Fase per fase

  1. Djokovic pakt eerste Grandslam sinds 2016

   De derde set bood Anderson iets meer weerwerk aan Djokovic. De Zuid-Afrikaan versierde zelfs 5 setpunten. Het draaide uiteindelijk toch uit op een tiebreak en daarin haalde Djokovic opnieuw z'n beste niveau. Het tweede matchpunt was het goede voor de Serviër. Voor Djokovic is het z'n vierde eindzege op Wimbledon.
  2. Djokovic op 1 set van winst

   Novak Djokovic is nog 1 set verwijderd van een 4e Wimbledon-titel. De Serviër was ook in de tweede set een maatje te groot voor Anderson. Hij won opnieuw met 6-2. Kan Anderson nog een vuist maken of klaart Djokovic de klus in 3 sets?
  3. Eerste set voor de Serviër

   Ook Anderson lijkt nog vermoeid na zijn voorbije marathonwedstrijden in de kwartfinale en halve finale. Hij gaat in de eerste set kansloos onderuit: 6-2.
  4. Djokovic is duidelijk een "man on mission"

   Dirk Gerlo
  5. Djokovic begint uitstekend

   Goed begin voor de Serviër. Op de eerste opslag van Anderson gaat hij al meteen voor de break en ook zijn eigen opslagen wint hij. Zal de vermoeidheid bij Djokovic nog een beslissende factor worden naarmate de wedstrijd vordert?
  6. De finale is van start gegaan!

   Djokovic en Anderson zijn zopas gestart aan hun finale op Wimbledon. Haalt de Serviër zijn 4e Wimbledon-titel, of kan de Zuid-Afrikaan verrassen?
  7. "Ik denk dat de kansen gelijk zijn. Anderson zit in de vorm van zijn leven en hij heeft niet veel te verliezen."

   Novak Djokovic
  8. "Kevin speelde in zijn vorige wedstrijden ook veel uren, maar hij heeft een dag extra rust, wat noodzakelijk is in deze fase van het toernooi. Maar ik moet de omstandigheden accepteren en proberen te herstellen, zo goed als ik kan."

   Novak Djokovic
  9. Anderson verloor al 2 keer van Djokovic op Wimbledon

   Van de zes onderlinge ontmoetingen, kon de Zuid-Afrikaanse Anderson slechts één keer winnen. Die overwinning dateert wel al van 2008 in het Masters 1.000-toernooi in Miami. De vijf daaropvolgende ontmoetingen, waaronder 2 wedstrijden op Wimbledon, won de Serviër.