• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Uytvanck blijft op een wolk tennissen en bereikt vierde ronde

  Alison Van Uytvanck (WTA-47) blijft uitstekend presteren op het gras van Wimbledon. In de derde ronde was de Belgische in twee sets te sterk voor de Estse Anett Kontaveit (WTA-27). Het werd 6-2 en 6-3. "Ik zat meteen goed in de match", zegt Van Uytvanck.

  Donderdag zorgde Van Uytvanck al voor een stunt door de Spaanse titelverdedigster Garbine Muguruza (WTA-3) uit het toernooi te kegelen. Het was haar eerste zege tegen een speelster uit de top vijf en die overwinning heeft haar duidelijk vleugels gegeven.

   

  Van Uytvanck was in set 1 meteen bij de les. In een mum van tijd greep ze Kontaveit naar de keel. Na nog geen half uur tennissen pakte de Belgische de eerste set met 6-2.

   

  In de tweede set kon Kontaveit haar niveau wat opkrikken tot 3-3 en had Van Uytvanck het even wat moeilijker. De Belgische raakte echter snel over haar dipje en brak twee keer door de service van de Estse.

  In de vierde ronde treft ze Daria Kasatkina (WTA-14), die gecoacht wordt door de Belg Philippe Dehaes. De Russin won met 7-5 en 6-3 van de Australische Ashleigh Barty (WTA-17).

  Van Uytvanck had het enkel in de tweede set even moeilijk.

  "Bevestigen is altijd het moeilijkste"

  Na de stunt tegen Garbine Muguruza waren de verwachtingen hooggespannen bij Van Uytvanck, maar ze bezweek niet onder de druk. "Bevestigen is altijd het moeilijkste. Na zo'n goede wedstrijd tegen Muguruza is het niet makkelijk om 2 dagen later weer op het veld te staan en een goed niveau te halen," zegt Van Uytvanck.

   

  "Ik zat meteen goed in de match. In de tweede set voelde ik wel wat stress, maar ik ging er goed mee om. Zij begon natuurlijk ook beter te spelen en ik heb toen tegen mezelf gezegd dat ik agressiever en met meer variatie moest spelen. Daar had ze duidelijk moeite mee en dat heeft mij de overwinning opgeleverd."

   

  In de volgende ronde wacht Daria Kasatkina. Vorige week bleek de Russin in drie sets nog te sterk voor Van Uytvanck op het WTA-toernooi van Eastbourne.  "Ik heb toen zeker kansen gehad, alleen draaide mijn opslag niet goed. Ik hoop dat ik dat kan verbeteren tegen haar."

   

  De knappe prestaties van Van Uytvanck doen denken aan haar kwartfinale op Roland Garros in 2015. "Die kwartfinale zal me altijd bijblijven. Maar ik denk dat de weg naar de vierde ronde hier wel moeilijker was dan op Roland Garros. Ik heb hier betere speelsters moeten verslaan met een beter niveau."

  Die kwartfinale op Roland Garros zal me altijd bijblijven. Maar ik denk dat de weg naar de vierde ronde hier wel moeilijker was dan op Roland Garros.

  Bekijk hier het interview met Alison Van Uytvanck:

  Van Uytvanck vierde de overwinning met haar vriendin

  Fase per fase

  1. 13 uur 58. Vierde keer, goede keer. In een felbevochten spelletje verzilvert Van Uytvanck haar vierde matchbal. De Belgische haalt de tweede week op Wimbledon.
  2. 13 uur 53. "Van Uytvanck zoekt vaak contact met haar entourage in het publiek. Ze vindt daar precies wat rust.". Dirk Gerlo.
  3. 13 uur 52. "Op de cruciale momenten staat Van Uytvanck er.". Dirk Gerlo.
  4. 13 uur 50. Van Uytvanck kan vierde ronde al ruiken. Van Uytvanck komt op een 5-3 voorsprong in de tweede set. Het ziet er voorlopig zeer goed uit voor de Belgische.
  5. 13 uur 45. Wie wordt volgende tegenstandster? Als Van Uytvanck de zege pakt, wacht er in de volgende ronde een duel tegen ofwel Ashleigh Barty (WTA-167) of Daria Kasatkina (WTA-14).
  6. 13 uur 39. "Van Uytvanck moet even door haar dipje bijten.". Dirk Gerlo.
  7. 13 uur 37. Tweede set meer in evenwicht. Kontaveit vindt steeds beter haar juiste ritme. Van Uytvanck heeft het wat moeilijker. Het staat 3-3 in de tweede set momenteel.
  8. 13 uur 11. Eerste set binnen voor Van Uytvanck. De eerste set is een snel hapje voor Alison Van Uytvanck. Na amper 29 minuten spelen pakt de Belgische de openingsset met 6-2.
  9. 13 uur 09. "Van Uytvanck wordt geholpen door de grote foutenlast bij Kontaveit.". Dirk Gerlo.