• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Flipkens geplaatst op Wimbledon: "Gelukkig niet zo spannend als penaltyreeks Engeland"

  Kirsten Flipkens (WTA-45) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. Ze ging in 2 sets (4-6 en 5-7) voorbij de Britse Heather Watson (WTA 111). Dat betekent dat alle 4 de Belgische vrouwen zich plaatsten voor de volgende ronde.

  Flipkens klopte de Britse Watson na 1 uur en 47 minuten in 2 sets: 6-4 en 7-5. De wedstrijd begon goed voor onze landgenote. Ze won de eerste set overtuigend en ook in de tweede set was ze met 3-0 uitstekend gestart. 

   

  Maar Watson gaf zich niet zomaar gewonnen en knokte zich opnieuw in de wedstrijd. Ze kreeg zelfs een setpunt voorgeschoteld, maar Flipkens herpakte zich nog net. Flipkens, de nummer 45 van de wereld, toonde haar goede grasbenen en maakte het mooi af. 

   

  In de volgende ronde ontmoet ze de Letse Jelena Ostapenko (WTA 12). Zij klopte de Britse wildcard Katy Dunne (WTA 212), ook in 2 sets. 

  "Ik voel me goed in mijn vel. Fysiek en mentaal zit het goed"

  "Ik wist dat het een zware partij zou worden, want ze weet hoe ze op gras moet spelen. Vanaf het eerste punt was het een match op het scherp van de snee. In de 2e set had ik een dubbele break in handen, maar zij begon agressiever te spelen omdat ze niets meer te verliezen had. Ik werd iets te defensief."

   

  "Gelukkig was het niet zo spannend als de strafschoppenreeks van de Engelsen tegen Colombia. Ik kon zelfs niet meer door de gangen van de All England Club, zo was iedereen aan de schermen gekluisterd."

   

  "Ik kreeg wel een setpunt tegen, maar ik ben koel gebleven en heb het weggeserveerd met een ace. Daarna kon ik het verschil maken."

   

  "Het had iets makkelijker kunnen zijn in die 2e set, maar ik heb me goed herpakt. Dus over het algemeen ben ik wel tevreden over mijn match."

   

  "Ik heb al een heel goed seizoen achter de rug, vooral vanaf april. Mijn gravelseizoen was ook goed. Ik voel me goed in mijn vel. Mentaal en fysiek zit het goed. Ik heb nog nooit zo scherp gestaan. Eigenlijk kan het nu al niet meer stuk. Alles wat er nog komt, is een bonus."

  Tweet:

  Fase per fase

  1. 21 uur 52. Gewonnen! Belgisch succes voor de tennisvrouwen! Na Wickmayer, Van Uytvanck en Mertens is nu ook Kirsten Flipkens geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. Ze wint in 2 sets: 4-6 en 5-7.
  2. 21 uur 50. Maakt ze het af? Kirsten Flipkens kan gaan serveren voor de matchwinst. Na een felbevochten game breekt ze dan toch door de opslag van de Amerikaanse. Als ze nu wint, gaat ze naar de volgende ronde. .
  3. 21 uur 41. Flipkens overleeft setpunt Watson. Even bibberen aan de kant van Flipkens. Watson staat dichtbij setwinst, maar Flipkens houdt het hoofd koel en werkt het setpunt weg. Ze herpakt zich en wint alsnog de set: 5-5. Kan ze het afmaken in de tweede set, of krijgen we nog een derde?
  4. 21 uur 37. "Flipkens had het verschil kunnen maken, maar deed het niet. Dat is toch een teken van vermoeidheid.". Dirk Gerlo.
  5. 21 uur 32. Beide tennissters hebben hun eigen service kunnen winnen. Met een 5-4-tussenstand kan Watson, als ze door de opslag van Flipkens kan breken, set 2 op haar naam schrijven. .
  6. 21 uur 21. "Slecht nieuws, maar nog niet alarmerend". Dirk Gerlo.
  7. 21 uur 18. Na haar vorige, moet Flipkens ook nu haar opslag inleveren. De Belgische begon nog zo goed aan de 2e set, maar valt nu toch wat terug. Watson buigt haar achterstand om in een 3-3-gelijkspel en mag nu zelf gaan serveren. .
  8. 21 uur 14. Toch even een moeilijk momentje voor Flipkens. Watson kan ook een opslag doorbreken en wint vervolgens haar eigen opslag. Ze brengt haar 0-3-achterstand terug tot 2-3.
  9. 21 uur 10. Het ziet er echt goed uit voor Flipkens. Het zou wel heel raar zijn, mocht het nu nog foutlopen. Dirk Gerlo.
  10. 21 uur 07. Flipkens tennist indrukwekkend voort. Ook bij de 2e opslag van Watson laat ze de Amerikaanse geen kans. Onze landgenote loopt al snel uit naar 0-3.