Ga naar de inhoud
Kirsten Flipkens
Flipkens zorgt voor een 4 op 4 voor de Belgische tennisvrouwen.

Ook Flipkens geplaatst op Wimbledon: "Gelukkig niet zo spannend als penaltyreeks Engeland"

 di 3 juli 2018 23:55
Wimbledon
Heather Watson (137)
Kirsten Flipkens (293)
einde
4
set 1
6
5
set 2
7

Kirsten Flipkens (WTA-45) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. Ze ging in 2 sets (4-6 en 5-7) voorbij de Britse Heather Watson (WTA 111). Dat betekent dat alle 4 de Belgische vrouwen zich plaatsten voor de volgende ronde.

Flipkens klopte de Britse Watson na 1 uur en 47 minuten in 2 sets: 6-4 en 7-5. De wedstrijd begon goed voor onze landgenote. Ze won de eerste set overtuigend en ook in de tweede set was ze met 3-0 uitstekend gestart. 

 

Maar Watson gaf zich niet zomaar gewonnen en knokte zich opnieuw in de wedstrijd. Ze kreeg zelfs een setpunt voorgeschoteld, maar Flipkens herpakte zich nog net. Flipkens, de nummer 45 van de wereld, toonde haar goede grasbenen en maakte het mooi af. 

 

In de volgende ronde ontmoet ze de Letse Jelena Ostapenko (WTA 12). Zij klopte de Britse wildcard Katy Dunne (WTA 212), ook in 2 sets. 

"Ik voel me goed in mijn vel. Fysiek en mentaal zit het goed"

"Ik wist dat het een zware partij zou worden, want ze weet hoe ze op gras moet spelen. Vanaf het eerste punt was het een match op het scherp van de snee. In de 2e set had ik een dubbele break in handen, maar zij begon agressiever te spelen omdat ze niets meer te verliezen had. Ik werd iets te defensief."

 

"Gelukkig was het niet zo spannend als de strafschoppenreeks van de Engelsen tegen Colombia. Ik kon zelfs niet meer door de gangen van de All England Club, zo was iedereen aan de schermen gekluisterd."

 

"Ik kreeg wel een setpunt tegen, maar ik ben koel gebleven en heb het weggeserveerd met een ace. Daarna kon ik het verschil maken."

 

"Het had iets makkelijker kunnen zijn in die 2e set, maar ik heb me goed herpakt. Dus over het algemeen ben ik wel tevreden over mijn match."

 

"Ik heb al een heel goed seizoen achter de rug, vooral vanaf april. Mijn gravelseizoen was ook goed. Ik voel me goed in mijn vel. Mentaal en fysiek zit het goed. Ik heb nog nooit zo scherp gestaan. Eigenlijk kan het nu al niet meer stuk. Alles wat er nog komt, is een bonus."

Tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

21:52

Gewonnen!

Belgisch succes voor de tennisvrouwen! Na Wickmayer, Van Uytvanck en Mertens is nu ook Kirsten Flipkens geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. Ze wint in 2 sets: 4-6 en 5-7.
21:50

Maakt ze het af?

Kirsten Flipkens kan gaan serveren voor de matchwinst. Na een felbevochten game breekt ze dan toch door de opslag van de Amerikaanse. Als ze nu wint, gaat ze naar de volgende ronde.
21:41

Flipkens overleeft setpunt Watson

Even bibberen aan de kant van Flipkens. Watson staat dichtbij setwinst, maar Flipkens houdt het hoofd koel en werkt het setpunt weg. Ze herpakt zich en wint alsnog de set: 5-5. Kan ze het afmaken in de tweede set, of krijgen we nog een derde?
21:37

"Flipkens had het verschil kunnen maken, maar deed het niet. Dat is toch een teken van vermoeidheid."

Dirk Gerlo
21:32
Beide tennissters hebben hun eigen service kunnen winnen. Met een 5-4-tussenstand kan Watson, als ze door de opslag van Flipkens kan breken, set 2 op haar naam schrijven.
21:21

"Slecht nieuws, maar nog niet alarmerend"

Dirk Gerlo
21:18
Na haar vorige, moet Flipkens ook nu haar opslag inleveren. De Belgische begon nog zo goed aan de 2e set, maar valt nu toch wat terug. Watson buigt haar achterstand om in een 3-3-gelijkspel en mag nu zelf gaan serveren.
21:14
Toch even een moeilijk momentje voor Flipkens. Watson kan ook een opslag doorbreken en wint vervolgens haar eigen opslag. Ze brengt haar 0-3-achterstand terug tot 2-3.
21:10

Het ziet er echt goed uit voor Flipkens. Het zou wel heel raar zijn, mocht het nu nog foutlopen.

Dirk Gerlo
21:07
Flipkens tennist indrukwekkend voort. Ook bij de 2e opslag van Watson laat ze de Amerikaanse geen kans. Onze landgenote loopt al snel uit naar 0-3.
20:54
Goed begin van de tweede set voor Kirsten Flipkens. Watson mag als eerste opslaan, maar moet die opslag meteen inleveren. Het eerste breakpunt laat Flipkens nog schieten, maar bij het 2e is het wel raak: 0-1.
20:54

Flipkens wint de 1e set

Net zoals Alison Van Uytvanck en Elise Mertens eerder vandaag, wint ook Flipkens haar eerste set. Bij de 2 andere vrouwen resulteerde dat uiteindelijk in de volgende ronde. Volgt Flipkens hun voorbeeld?
20:46

Opnieuw gaat Flipkens door de opslag van Watson

De wedstrijd gaat goed op en neer. Voor de 2e keer in de eerste set kan Flipkens een breakpunt benutten: 3-4.
20:40
Meteen nadat Flipkens haar breakpunt had verzilverd, doet Watson hetzelfde. Ze had aan één breakpunt genoeg om door de opslag van Flipkens te breken. Na iets meer dan een half uur spelen staat het 3-3.
20:29
Het begin van Flipkens is sterk. Ze had even wat moeite om haar eerste opslagspelletje binnen te halen, maar verzilverde daarna wel haar eerste breakpunt.
20:13
Flipkens is aan haar eerste opdracht op het Londense gras begonnen. Volgt ze het goeie voorbeeld van Wickmayer en Van Uytvanck?
17:31

"Ze gaat me niet van het veld vegen met slagen tot 200 km per uur zoals Venus en Serena, maar ze beweegt heel goed en kent het tennis op gras."

Kirsten Flipkens
17:24

"Verwacht een felle wedstrijd"

Kirsten Flipkens speelde al 3 keer tegen Heather Watson. De Britse won het laatste duel, de finale van het toernooi in Monterrey in 2016. "Dit is geen makkelijke loting", aldus Flipkens. Het is een taaie tegenstandster en ik verwacht een felle wedstrijd."