• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ongeloof op Wimbledon: Roger Federer uitgeschakeld in de kwartfinales

  Wimbledon

  Roger Federer
  set
  Kevin Anderson
  6
  1
  2
  7
  7
  2
  6
  5
  5
  3
  7
  4
  4
  6
  11
  5
  13

  Roger Federer zal zijn 9e Wimbledon dit jaar niet winnen. In de kwartfinales moest de Zwitserse nummer 2 van de wereld het hoofd buigen voor de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-8). Federer had in de 3e set al een matchbal, maar verloor uiteindelijk toch na een marathonwedstrijd.

  Roger Federer begon nochtans goed aan zijn wedstrijd tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson. De Zwitser trok de 1e set makkelijk naar zich toe met 6-2.

   

  De 2e set verliep al heel wat moeizamer voor Federer. Anderson serveerde beter en dwong de nummer 2 van de wereld tot een tiebreak. De record-titelhouder op Wimbledon kon de 2e set uiteindelijk toch nog in de wacht slepen. Het werd 5-7 in die tiebreak.

   

  Hoewel het evenwicht in de match nu wat hersteld leek, kreeg Federer bij 5-4 de kans om het af te maken. De Zwitser liet echter zijn enige matchbal liggen, wat Anderson opnieuw deed rechtkrabbelen. De Zuid-Afrikaan haalde set 3 uiteindelijk binnen met 5-7.

  Kevin Anderson zorgde voor een stunt in de kwartfinales van Wimbledon.

  Kevin Anderson zorgde voor een stunt in de kwartfinales van Wimbledon.

  Federer houdt stand, buigt, en breekt uiteindelijk

  Ook in de 4e set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Anderson had uit zijn setwinst echter flink wat moed geput en stoomde door naar winst: 4-6.

   

  Roger Federer stond nu met zijn rug tegen de muur, terwijl Anderson bloed rook. In de slotset etaleerde het boomlange opslagkanon uit Zuid-Afrika zijn kracht. Meerdere opslagspelletjes haalde hij blanco binnen, nu was het enkel nog wachten op een fout van Federer.

   

  En dat wachten duurde lang, want pas bij 11-11 slaagde Anderson erin door de opslag van de 36-jarige Zwitser te gaan. Op zijn eigen opslag had de nummer 8 van de wereld geen problemen meer, want hij maakte het ongenadig af. Zo zal Roger Federer nog even op zijn 9e Wimbledon-titel moeten wachten.

  Federer: "Volgend jaar wil ik het opnieuw proberen"

  Federer reageerde verslagen na de wedstrijd. "Op een dag dat ik mijn beste tennis nodig had, slaagde ik er niet in het boven te halen. Ik voelde me tijdens de wedstrijd niet helemaal 100 procent."

   

  "In het begin voelde ik me wel goed. Ik speelde gevarieerd en gedisicplineerd. Maar nadien kon ik hem niet verrassen. Ik kon niet genoeg doen om hem in de fout te dwingen. "

   

  "De teleurstelling is groot, vooral omdat ik in de 3e set twee matchpunten had. Anderson sloeg gewoon zo hard, waardoor het moeilijk was om in de rally's te komen. Hij deed het gewoon uitstekend."

   

  Volgend seizoen wil Federer opnieuw naar een 9e titel dingen. "Dat is in elk geval het doel. Ik ben hier graag en ik heb hier goede herinneringen. Mijn helden wonnen hier, dus telkens ik hier ben, probeer ik zoals hen te presteren. Dus ook volgend jaar probeer ik hier opnieuw te zijn".

  Anderson: "Er resten me hopelijk nog 2 matchen op Wimbledon"

  Kevin Anderson was uiteraard heel gelukkig na de verrassende zege tegen Federer. "Dit is de mooiste overwinning uit mijn tenniscarrière."

   

  "Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Dit was een heel speciale wedstrijd, want ik schakelde Roger Federer uit. Dat zal ik me altijd blijven herinneren."

   

  De Zuid-Afrikaan staat voor het eerst in de halve finales op de All England Club. "Maar hier stopt het niet voor mij. Ik geef mezelf een unieke kans om zondag de finale te spelen. Er resten me hopelijk nog twee matchen op Wimbledon", aldus een strijdvaardige Anderson.