Ga naar de inhoud
Novak Djokovic juicht.
Novak Djokovic is bijna weer op zijn niveau van weleer.

Djokovic voor het eerst sinds 2015 naar halve finales Wimbledon

 wo 11 juli 2018 19:59
Wimbledon
Novak Djokovic (1, 12)
Kei Nishikori (297, 24)
einde
6
set 1
3
3
set 2
6
6
set 3
2
6
set 4
2

Novak Djokovic (ATP-24) heeft zich ten koste van de Japanner Kei Nishikori (ATP-28) geplaatst voor de halve finales op Wimbledon. Voor de Servische oud-nummer 1 van de wereld is het zijn 1e halve finale op de "All England Club" sinds 2015.

Novak Djokovic won Wimbledon al 3 keer, tussen 2011 en 2015, de periode waarin hij het tennis domineerde. De voormalige nummer 1 van de wereld gleed echter af na een terugkerende elleboogblessure, en is sindsdien naarstig op zoek naar zijn beste niveau.

 

Dat lijkt nu stilaan te lukken, want Djokovic moest de Japanner Kei Nishikori (ATP-28) in zijn kwartfinale slechts 1 set afstaan alvorens hij de wedstrijd in set 4 af kon maken met 6-2. Voor de Serviër is het overigens de 8e keer dat hij de kwartfinales op Wimbledon weet te overleven.

 

Djokovic treft in de halve finales ofwel 's werelds nummer 1 Rafael Nadal, ofwel de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP-4).

Kei Nishikori
Kei Nishikori kon maar 1 set winnen tegen Djokovic.

Djokovic na gooien met zijn racket: "Het veld is toch niet kapot?"

Djokovic ontlokte het Engelse publiek trouwens even wat boegeroep nadat hij in de 2e set (die hij verloor met 6-3) zijn woede op zijn racket afreageerde.

 

Toen umpire Carlos Ramos hem daarop een waarschuwing gaf, reageerde Djokovic verbouwereerd. "Denk je dat ik het veld heb geruïneerd door met mijn racket te gooien?"

 

Na de wedstrijd was een goedlachse Djokovic het conflict echter alweer helemaal vergeten. "Ik voel dat ik op een goed moment naar mijn beste vorm aan het toegroeien ben."

 

Toen de Serviër uitendelijk toch naar zijn uitbarsting gevraagd werd, relativeerde Djokovic het hele gebeuren. "Ik smeet de racket zo, zodat ik het gras geen schade toebracht. Ik vond die waarschuwing dus niet nodig. Bovendien smeet Nishikori in set 4 ook met zijn racket, maar dat had de umpire dan weer niet gezien. Maar goed, zoiets gebeurt nu eenmaal in een moeilijke wedstrijd vol emoties."