• home
 • video
 • pas verschenen

  Gedoodverfde Wimbledon-uitdager van Federer bezwijkt onder druk

  Marin Cilic zal zijn favorietenrol op Wimbledon niet waarmaken. De finalist van vorig jaar sneuvelde verrassend in de tweede ronde tegen de Argentijn Guido Pella. 

  Wie kan Federer van een negende eindoverwinning op Wimbledon houden? Dat was het vraagstuk voor de analisten in de aanloop het derde grandslamtoernooi van het jaar. "Marin Cilic", klonk het eensluidend. 

   

  De Kroaat was vorig jaar al de tegenstander van Federer in de finale van Wimbledon en maakte nu indruk in de voorbereidingstoernooien op gras. Dat onderstreepte hij met de titel op Queen's

  Verrassende comeback

  Cilic, dit seizoen nog ongeslagen op gras, liep met zevenmijlslaarzen door de eerste ronde en begon ook goed aan zijn tweede opdracht tegen de Argentijn Guido Pella. Hij stond twee sets op voorsprong toen een wolkbreuk hen van het court joeg.

   

  En die regenpauze is in de kleren van de Kroaat gekropen. Pella rook bloed en won drie sets om een verrassende comeback af te ronden. "Ik was gewoon niet zo precies als gisteren en miste te veel ballen", verklaarde Cilic. In de derde ronde neemt Pella het op tegen de Amerikaan Mackenzie Donald.