• home
 • video
 • pas verschenen

  WTA Moskou: 17-jarige Danilovic vloert leeftijdsgenoot na marathonmatch

  Moscow River Cup

  Olga Danilovic (182, LL)
  set
  Anastasia Potapova (99, WC)
  7
  1
  5
  6
  1
  2
  7
  7
  6
  3
  4

  Het WTA-toernooi van Moskou heeft een verrassende winnares gekregen. De Servische Olga Danilovic, nummer 187 op de WTA-ranking, vloerde in de finale thuisspeelster Anastasia Potapova (WTA-204) na een uitputtingsslag van meer dan twee uur.

  Danilovic rekende op weg naar de finale af met onder meer Julia Görges (WTA-10), het eerste reekshoofd in de Russische hoofdstad, en Kaia Kanepi (WTA-49).

   

  Potapova, die dankzij een wildcard op de hoofdtabel stond, had in eigen land het publiek aan haar zijde. Die steun leek haar aanvankelijk ook vleugels te geven.

   

  De 17-jarige Russische kwam al snel 0-3 voor, maar kon die voorsprong niet vasthouden in de 1e set. Ze verloor nog 3 keer haar eigen opslagspelletje en zo was de 1e set voor Danilovic met 7-5.

   

  In set 2 kreeg Danilovic bij 5-4 een 1e matchpunt, maar Potapova kraakte niet. Meer nog: na een tiebreak hing ze de bordjes gelijk en was alles te herdoen.

   

  De 3e set moest voor de beslissing zorgen en daarin regende het breaks. Het 10e opslagspelletje was er te veel aan voor Potapova. Matchbal nummer 4 was voor Danilovic wel de goede. Voor de 17-jarige Servische is het de 1e WTA-titel.

   

  Filmpje van het matchpunt: