• home
 • video
 • pas verschenen

  3e keer, goeie keer voor Simona Halep op Roland Garros

  Nummer 1 van de wereld Simona Halep heeft haar eerste granslamtitel te pakken. In de finale van Roland Garros klopte ze US Open-winnares Sloane Stephens: 3-6, 6-4, 6-1.

  Stevig begin Stephens

  Simona Halep speelde haar 4e grandslamfinale. In Parijs had ze al 2 keer naast de titel gegrepen (in 2014 en 2017), begin dit jaar verloor ze de finale van de Australian Open.

   

  In haar 3e poging op Roland Garros, haar lievelingstoernooi, had de Roemeense wel prijs. Al moest ze er flink voor knokken.

   

  Sloane Stephens begon het snedigst aan de wedstrijd. Halep zocht de punten, maar de Amerikaanse bewoog beter en sloeg alle ballen terug. Eén breakpunt volstond voor winst in de eerste set: 6-3.

   

  Stephens ging op haar elan voort in de tweede set. Een tweede break leverde haar een 2-0-voorsprong op.

  Halep neemt regie over

  Daarna kantelde de wedstrijd. Halep maakte een stevige inhaalbeweging. Met krachtig en precies tennis ging ze 3 keer door de opslag van haar tegenstandster.
  Stephens stond lang niet meer zo stevig te tennissen grossierde in fouten. Het leverde Halep de 2e set op: 6-4.


  De Roemeense had haar prooi beet. Ook in het beslissende bedrijf dwong de nummer 1 van de wereld Stephens in de fout. Meer dan eerredder (5-1) zat er niet in voor haar. Na 3-6, 6-4 en 6-1 mocht Halep eindelijk met de Coupe Suzanne Lenglen pronken in Parijs.

   

  Op de erelijst volgt ze Jelena Ostapenko op. De Letse klopte Halep vorig jaar in 3 sets.

  VIDEO: Het matchpunt van Halep

  "Hier droomde ik van"

  Toen Simona Halep haar entourage opzocht in de tribunes barstte ze in de tranen uit. "Hier droom ik van sinds ik tennis", sprak de laureate. "En dan nog in deze speciale stad."

   

  Halep is de tweede Roemeense die het vrouwentoernooi van Roland Garros wint. Ze treedt in de voetsporen van Virginia Ruzici. Zij boekte in 1978 haar eerste en enige grandslamtriomf.

  Fase per fase

  1. 17 uur 16. Tranen. Halep zoekt haar entourage op in de tribunes en barst in tranen uit. Ze heeft haar favoriete toernooi in haar favoriete stad eindelijk kunnen winnen.
  2. 17 uur 15.

  3. 17 uur 14. Halep wint Roland Garros! Sloane Stephens slaat de matchbal in het net. Simona Halep heeft haar eerste grandslamtitel beet. Ze klopt de US Open-winnares in 3 sets: 3-6, 6-4, 6-1.
  4. 17 uur 14. Met een smash dwingt Halep een matchbal af.
  5. 17 uur 11. Eerredder. Stephens redt de eer en maakt er op haar eigen opslag 5-1 van. Halep serveert nu voor toernooiwinst. We zijn 2 uur aan het tennissen.
  6. 17 uur 04. "5-0, ze is er bijna, Simona Halep". Gert Gommé.
  7. 17 uur 02. Halep gaat met prachtig punt tweede keer door de opslag van Stephens .

   Halep gaat met prachtig punt tweede keer door de opslag van Stephens

  8. 17 uur 01. Bijna prijs. Halep staat op 2 games van de Coupe Suzanne Lenglen. Stephens laat haar flink lopen in het 4e spelletje, maar dat is geen probleem voor de Roemeense vechtjas. Ze leidt met 4-0 in set 3.
  9. 16 uur 57. Stephens weet het niet meer. Ook een stopvolley gaat de mist in.
  10. 16 uur 54. Halep 3-0 voor in 3e set. Simona Halep is op weg naar haar 1e grandslamtitel. Met dank aan Sloane Stephens. De winnares van de US Open grossiert nu in fouten.