• home
 • video
 • pas verschenen

  Mertens kan niet stunten en verliest kansloos van nummer 1 Halep

  Elise Mertens (WTA-16) heeft de nummer één van de wereld, Simona Halep, niet kunnen verrassen. De Roemeense was duidelijk sterker dan Mertens en won met 6-2, 6-1 in een wedstrijd die er eigenlijk nooit echt één was. De uitschakeling van Mertens betekent dat de laatste Belg uit Roland Garros ligt.

  Elise Mertens verliest kansloos tegen de nummer 1

  Kranig verweer in set 1

  Het begin van set 1 ging nog redelijk gelijk op. Halep nam wel al snel een break voorsprong door in het 3e spelletje door de opslag van Mertens te gaan.

   

  Mertens klampte nog aan tot 3-2, maar daarna was Halep duidelijk te sterk. Mertens kon geen game meer winnen en de Roemeense won set 1 uiteindelijk met duidelijke cijfers: 6-2.

   

  Mertens verweerde zich nochtans kranig en liet bij momenten goed tennis zien, maar de opslagmachine van Halep liep op toerental. Halep mokerde erop los en Mertens moest zich voornamelijk beperken tot verdedigen. 

   

  De Belgische nummer één moest uit een ander vaatje gaan tappen als ze in set 2 nog iets wou doen aan de overmacht van Halep.

  Mertens verliest felbevochten derde game

  Mertens breekt in set 2

  Iedereen zat klaar voor een "remontada" van Mertens, maar die kwam er niet. Meer nog, Halep krikte haar niveau nog wat op en Mertens verzoop.

   

  Halep ging meteen door de opslag van Mertens en ook de vier spelletjes erna gingen, te gemakkelijk, naar de Roemeense. Zo stond het al snel 5-0 voor de nummer één in het vrouwentennis. 

   

  De partij leek verloren, wat ervoor zorgde dat Mertens wat meer relaxed ging tennissen. Ze kon eindelijk een vuist maken op de opslag van Halep en won zowaar het 6e spelletje.

   

  Maar meteen daarna kon Halep opnieuw breaken: 6-1. Voor Mertens zijn de achtste finales het eindstation op Roland Garros. Zo ligt meteen ook de laatste Belg uit het toernooi.

   

  Halep stoomt door naar de kwartfinales waar ze zal uitkomen tegen de winnares van de partij Kerber (WTA-12) - Garcia (WTA-7).

  Mertens verliest kansloos de tweede set

  Reactie van Mertens na de wedstrijd:

  Een zichtbaar teleurgestelde Mertens gaf na de wedstrijd eerlijk toe dat Simona Halep nog een maatje te groot was voor haar.

   

  "Halep speelde vandaag op haar beste niveau. Ik had zelf op een betere prestatie gehoopt, maar dat was tegen deze Halep niet mogelijk. Ik probeerde er ieder punt opnieuw voor te gaan, maar tevergeefs."

   

  "Het draaide niet zoals ik het wilde en ik voelde ook de druk van aan de andere kant van het net. Je weet dat Halep iedere kans, die ze krijgt, zal benutten. Ze speelt een heel hoog tempo en je ziet pas laat waar ze de bal naar toe zal spelen. Ze maakt ook nog eens heel weinig fouten en verdedigt zeer goed."

   

  "Al bij al is het een heel mooi parcours geweest voor mij, dus ik kan zeker niet klagen. Al had ik vandaag op meer gehoopt. Maar nu komt het grasseizoen eraan en daar ben ik wel blij om."

   

   

  Mertens: "Dit was een trapje te hoog voor mij vandaag"

  Fase per fase

  1. 12 uur 07. Halep walst over Mertens in de tweede set: 6-1.

   Halep walst over Mertens in de tweede set: 6-1

  2. 12 uur 06. Halep te sterk voor Mertens. Halep wint ook set 2, deze keer met 6-1. Mertens eindigt met een dubbele fout, tekenend voor haar wedstrijd. Halep was duidelijk de betere, al kan Mertens beter.
  3. 12 uur 04. Mertens redt de eer. Het kalf leek verdronken, maar Mertens wint haar eerste spelletje van set 2. Ze gaat zowaar door de opslag van de Roemeense. Kan ze nog wat meer weerwerk bieden?
  4. 12 uur . Niet het dagje van Mertens. Mertens speelt niet op haar best, al staat Halep zeer sterk te tennissen. Mertens weet voorlopig geen game te winnen, waardoor Halep nu al 5-0 voor staat. Wordt het een "bagel" of leeft Mertens nog even op?
  5. 11 uur 57. Mertens pakt uit met trickshot: "Eentje om in te kaderen".

   Mertens pakt uit met trickshot: "Eentje om in te kaderen"

  6. 11 uur 54. Halep stoomt door. Set 2 lijkt een kopie te worden van de eerste. Halep gaat opnieuw door de opslag van Mertens en staat 3-0 voor. Kan Mertens zich nog op de tabellen tennissen?
  7. 11 uur 51. Halep blijft goed serveren. 2-0 voor halep in set 2. Haar opslag blijft goed draaien en de Roemeense is een klasse te sterk voor Mertens, al blijft ze zich kranig verweren.
  8. 11 uur 49. Mertens verliest meteen eerste spel van de tweede set.

   Mertens verliest meteen eerste spel van de tweede set

  9. 11 uur 48. Slecht begin Mertens. Halep gaat alweer makkelijk door de opslag van Elise Mertens. De "remontada" lijkt voorlopig nog veraf.
  10. 11 uur 44. 1e set voor Halep. Halep is voorlopig ongenaakbaar op de eigen opslag en haalt set 1 binnen met 6-2. Kan Mertens een "remontada" inzetten in set 2?