• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens maakt het zichzelf moeilijk, maar staat in de finale in Rosmalen

  Kirsten Flipkens (WTA-60) heeft zich na een spannende halve finale geplaatst voor de finale in Rosmalen. De Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA-81) werd gewipt in drie sets. Onze landgenote staat zowel in de finale van het enkel- als het dubbelspel.

  Flipkens plaatst zich voor de finale van Rosmalen

  Viktoria Kuzmova had eerder deze week met Alison Van Uytvanck al een landgenote uitgeschakeld, maar Kirsten Flipkens wilde haar kans op een vierde WTA-finale in haar carrière niet laten liggen.

   

  Flipkens (32) won het eerste bedrijf met 7-5 en kreeg bij 5-4 in de tweede set een eerste matchbal. Maar Kuzmova bleek een taaie tante, zeker toen ze in de tiebreak nog eens drie matchpunten redde. Meer nog, ze won uiteindelijk die tiebreak.

   

  Flipkens was plots het noorden kwijt en stond in de beslissende set in geen tijd 1-4 achter. Onze landgenote leek een vogel voor de kat, maar deze keer liet zij haar tanden zien. Van 1-4 ging het naar 6-4.

  Tweede titel voor Flipkens?

  Kirsten Flipkens moest dus knokken voor haar finaleticket (na 2 uur en 19 minuten was de halve finale gedaan). Morgen ontmoet ze de Servische Aleksandra Krunic (WTA-55), die afrekende met het eerste reekshoofd Coco Vandeweghe (WTA-66).

   

  Flipkens staat voor de tweede keer in de finale in Rosmalen. In 2013 beet ze in het zand tegen Simona Halep, de huidige nummer één van de wereld. Het is de vierde WTA-finale in haar carrière. Enkel in Quebec in 2012 won ze.

   

  Later vandaag speelt Kirsten Flipkens ook nog de finale van het dubbelspel in Rosmalen. Die eindstrijd is een gemengd duel der lage landen: met Kiki Bertens bekampt Flipkens Elise Mertens en Demi Schuurs.

  Fase per fase