• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens legt Bertens ook op gras over de knie

  Kirsten Flipkens heeft voor de tweede keer in een paar weken tijd de veel hoger geplaatste Kiki Bertens gevloerd. In de 1/8e finales op het gras van Rosmalen was Flipkens (WTA-60) in 3 sets te sterk voor haar Nederlandse dubbelpartner en 3e reekshoofd (WTA-21).

  Eind vorige maand was Flipkens al in de wolken op gravel in Nürnberg, waar ze titelverdedigster Bertens wipte. En vandaag deed ze dat nog eens over, nota bene in het hol van de leeuw.

   

  De 32-jarige Flipkens is van niemand bang op gras. De eerste set was een breakfestival, waarbij onze landgenote aan het langste eind trok. Bertens pakte meteen uit met een break in de tweede set, maar dat zette Flipkens even snel recht. In een spannende tiebreak dwong de thuisspeelster een beslissende set af.

   

  Daarin stond geen maat op de Belgische. Ze ging 3 keer door de opslag van haar concurrente en maakte na 2 uur en 10 minuten het zegegebaar.

   

  Omdat het gisteren regende, moeten vandaag naast de 1/8e finales ook de kwartfinales gespeeld worden. Daarin neemt Flipkens het op tegen de 20-jarige Wit-Russin Arina Sabalenka (WTA-46). Met Bertens speelt ze vanavond ook nog de halve finales van het dubbelspel.

  Flipkens en Bertens kennen elkaar goed, ze spelen samen dubbel.

  Kirsten Flipkens en Kiki Bertens spelen samen in het dubbel.